Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbeslag av ecstasy

Norsk politi har avdekket norgeshistoriens største enkeltbeslag av ecstasytabletter. 55 000 piller og flere kilo kokain ble funnet i en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet ble gjort i en garasje i Askim i begynnelsen av mai i år. Fire personer ble pågrepet i aksjonen, to menn og to kvinner. Mennene på 46 og 23 år og en kvinne på 43 år ble varetektsfengslet, siktet for ulovlig oppbevaring eller medvirkning til ulovlig oppbevaring av narkotika.

Tidligere denne uka ble de to mennene varetektsfengslet for ytterligere fire uker, mens begge de to kvinnene er løslatt.

Ny rekord

- Ingen av de siktede erkjenner straffskyld. Den eldste av de to har så langt nektet å la seg avhøre, noe som vanskeliggjør vår etterforskning noe, sier politiførstebetjent Gunnar Thoresen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Da Dagbladet.no omtalte saken i forrige måned var det uklart hvor stort beslag politiet hadde gjort. Nå viser det seg at det ble funnet rundt 55 000 ecstasytabletter og 4,5 kilo kokain i garasjen. Pillebeslaget er det største enkeltbeslaget noensinne i Norge. Den forrige rekorden er på rundt 30 000 tabletter og det var et narkofunn som ble gjort på Svinesund i mars i fjor.

I 2002 ble det beslaglagt 102 000 ecstasytabletter i Norge. Dette fordelte seg på 714 beslag. Om tendensen fortsetter som i fjor, kommer det til å bli satt ny beslagsrekord for ecstasy i Norge.

Spanet på bilen

De to eldste av de siktede er gift. Kona skal ha befunnet seg i parets hus i Askim da politiet slo til mot garasjen der narkotikaen ble funnet. Kvinnens mann var i garasjen sammen med 23-åringen. Etter det Dagbladet.no kjenner til er 23-åringen kjæreste med ekteparets datter. Hun ble pågrepet på en annen adresse, men raskt løslatt.

Bilen som narkotikaen ble funnet var blitt kjørt fra utlandet noen dager før politiaksjonen. Politiet spanet på bilen og garasjen den sto i på bakgrunn av opplysninger om at det kunne være et større parti narkotika gjemt i bilen. De to mennene demonterte deler av bilen i garasjen da politiet slo til. Det skal ha vært 46-åringen som kjørte bilen fra utlande til Norge.

Politiet opplyser til Dagbladet.no at det kan bli aktuelt å utvide grunnlaget for siktelsen til å omfatte ulovlig innførsel eller medvirkning til ulovlig innførsel av narkotika. Strafferammen for siktelsen er 3 til 15 år, og 21 år under særdeles skjerpende omstendigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media