Singapore:

Storbeslag av elfenben og skjelldyr

Myndighetene i Singapore har gjort et rekordbeslag av elfenben fra rundt 300 elefanter.

STØTTENNER: Torsdag 18. juli ble det beslaget ulovlige støttenner fra elefanter til en verdi av over 110 millioner norske kroner i Singapore. Beslaget er det største i landet noensinne. Foto: Michael Probst AP Photo / NTB Scanpix
STØTTENNER: Torsdag 18. juli ble det beslaget ulovlige støttenner fra elefanter til en verdi av over 110 millioner norske kroner i Singapore. Beslaget er det største i landet noensinne. Foto: Michael Probst AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Singaporske myndigheter fant en enorme mengde elfenben da de gjennomsøkte en last med tømmer som var på vei til Vietnam.

Konteineren inneholdt nesten ni tonn med støttenner fra om lag 300 elefanter. Samt et stort parti sterkt utrydningstruede skjelldyr - også kjent som pangoliner.

Skulle frakte tømmer

Den ulovlig lasten ble oppdaget i en konteiner som var på vei fra Kongo til Vietnam, via Singapore, i forrige uke. Konteineren var klarert for å frakte tømmer til Vietnam da tollerne gjorde det oppsiktsvekkende funnet.

Funnet av 8,8 tonn ulovlig elfenben er det største beslaget av elfenben i landet noensinne. Støttennene antas å være verdt over 110 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Også de svært ettertraktede skjelldyrene ble forsøkt smuglet ut av Singapore. Beslaget antas å stamme fra 2000 dyr, og har en antatt verdi på over 306 millioner norske kroner.

Svært ettertraktet

Siden april har totalt 37,5 tonn av den utrydningstruede dyrearten blitt forsøkt smuglet ut av Singapore.

Både elfenben og skjelldyr er svært ettertraktet på det ulovlige markedet. Mens elfenben gjerne brukes til smykker og kunstgjenstander, er kjøtt fra skjelldyr populært å spise i mange asiatiske land.

Dyrene er dekket av skjell som benyttes i tradisjonell medisin, og all internasjonal handel med skjelldyr ble forbudt i 2016.

Singaporske myndigheter opplyser at det store beslaget vil bli destruert.