Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbeslag av tysk nynazi-musikk

Tysk politi har beslaglagt mer enn 6.400 CD-er med musikk med nynazistiske tekster. Sammen med CDene ble det funnet lister med bestillinger blant annet fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listene viste at høyrekstemister så vel i Norge som i Finland, Nederland, Sveits og Østerrike var blant plateselskapets kunder. Enkelte av CDene var utstyrt med omslag som viste døde jøder i tyske konsentrasjonsleirer eller portretter av Adolf Hitler.

CDene ble tatt under razziaer i de østlige delstatene Sachsen-Anhalt og Thüringen tirsdag, sa polititalsmannen Gerhard Paasch tirsdag. Razziaene skjedde 30. august i byene Halle og Weimar, men detaljer om beslagene er ikke blitt kjent før nå.

Byen Neumünster sør for Kiel har stengt lokalet «Club 88», som var beryktet som et samlingssted for nordtyske høyreekstremister. «88» viser til alfabetets åttende bokstav, og står altså for «HH» - som i «Heil Hitler».

Delstaten Schleswig-Holsteins betegner stengningen av klubben som et nødvendig og riktig skritt i kampen mot høyreekstremismen. Statsminister Gerhard Schröder har nylig mant sine landsmenn til å skjerpe holdningen til nynazisme og rasisme.

(NTB)