Storbeslag i Lillesand

Utrykningspoliti stanset en polsk bilfører, og fant 72 000 sigaretter, 1 116 liter øl og 262 1/2 liter brennevin.

STORBESLAG: Utrykningspolitiet i Lillesand stanset en svenskregistrert bil og fant dette. Den polske føreren er nå til avhør hos politiet. Foto: Elisabeth Grosvold.
STORBESLAG: Utrykningspolitiet i Lillesand stanset en svenskregistrert bil og fant dette. Den polske føreren er nå til avhør hos politiet. Foto: Elisabeth Grosvold.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utrykningspolitiet i Lillesand fikk seg en liten overraskelse da de stoppet en svenskregistrert bil i rutinekontroll:

Bilen, en Volkswagen Transporter, var fullastet med 72 000 sigaretter, 1 116 liter øl og 262 1/2 liter brennevin, meder Agderposten.

- Det er et veldig stort beslag, spesielt med tanke på at alt ble funnet i en vanlig caravelle. Bilen var fullstappet, og hadde verken klaring utvendig eller innvendig, sier vaktleder ved Tollvesenet i Kristiansand, Ellinor Vedal til Dagbladet.

- Det var nok neppe ment til eget bruk, sier Vedal.

Bilen kjørte på landeveien og ble stanset av utrykningspolitiet på grunn av en spesiell kjøring:

- Bilen var fylt med polske varer. Sjåføren ble satt i arresten i Kristiansand. Bil og varer ble overlevert Tollvesenet, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til Agderposten.

Bilen ble stanset i 11-tiden på E18  i Lillesand. Den 38-årige mannen er fra Polen.

Politiet i Agder har ikke hatt tid til å besvare Dagbladets henvendelser.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

STAPPFULL: Det var denne bilen som var fullstappet med smuglervarer. Den svenskregistrerte bilen huset 72 000 sigaretter, 1 116 liter øl og 262 1/2 liter brennevin. Foto: Elisabeth Grosvold.
STAPPFULL: Det var denne bilen som var fullstappet med smuglervarer. Den svenskregistrerte bilen huset 72 000 sigaretter, 1 116 liter øl og 262 1/2 liter brennevin. Foto: Elisabeth Grosvold. Vis mer