Storbrann i Bergen i natt

Vitne til Dagbladet.no: - Flammene står høyt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En dramatisk storbrann brøt ut i nærheten av fisketorget i Bergen sentrum i natt. Brannmannskapet hadde store problemer med å stagge brannen, som var i fare for å spre seg til området rundt.  

Klokka 06.25 søndag meldte Bergen brannvesen at brannen var under kontroll. Det er bekreftet brent i to bygårder som har fått omfattende skader, samt en del bakbygninger, skriver NTB. 

Brannen brøt ut i 04-tiden i bygget hvor utestedet Macumba ligger i Vågsalmenningen 10 like ved fisketorget. Brannen spredde seg raskt til to trehus-bebyggelser.

Flammen står høyt

Et vitne som henvendte seg til Dagbladet.no var overveldet av den massive brannen som hadde forplantet seg i bybildet.

- Jeg kan kjenne lukten av røyken her oppe fra. Flammene står høyt, sa vitnet til Dagbladet.no som oppdaget brannen fra sin posisjon fra Fløyen rett etter at brannen startet.

Hele kvartalet ble stengt av, og et stort oppmøte av politi og brannmannskap kom på stedet.

Menneskene i bygningene rundt er evakuert. 160 personer som var innlosjert på vandrerhjemmet KFUM-KFUK- huset Ynglingen ble fraktet til kantina på rådhuset i Bergen.

BERGEN I FLAMMER: To trehusbebyggelser har tatt fyr, og brannmannskapene har problemer med å få kontroll på brannen. FOTO: MARCUS IRGENS
BERGEN I FLAMMER: To trehusbebyggelser har tatt fyr, og brannmannskapene har problemer med å få kontroll på brannen. FOTO: MARCUS IRGENS Vis mer

Utover mandagen

Vaktkommandør Geir Bø i Bergen brannvesen vet ikke ennå ikke årsaken til brannen, som begynte i et av hjørnene i Vågsalmenningen.

- Vi holder fortsatt på med slukningsarbeidet, og det er stor spredningsfare bakover i bygningsmassen, og videre til nærliggende bygårder, sier Bø til Dagbladet.no.

- Det er helt håpløst å si hvor lang tid slukningsarbeidet tar. Dette arbeidet kan strekke seg til langt utover søndagen, kanskje utover mandagen, sier vaktkommandøren. 

Det er ikke kommet inn noen melding om personskade. Vaktkommandør Bø kan verken bekrefte eller avkrefte at noe har blitt skadet i brannen.

Storbrann i Bergen i natt