Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbrann i Bergen sentrum. Fare for spredning

Ingen skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har evakuert fire personer. Jeg vil kalle dette en storbrann. Vi har sendt alt tilgjengelig personell fra fire stasjoner, sier vaktkommandør Rune Wigum til Bergens Tidende.

Nødetatene fikk melding om brannen i Rummelhoffsmauet i Vaskerelven 32 midt i Bergen sentrum like etter klokken 7 lørdag morgen.

- Slukkearbeidet pågår. Det er fare for spredning. Det er flere evakuerte, men så langt ikke meldt om skadde, opplyser Hordaland politidistrikt på Twitter.

Litt senere kunne politiet fortelle at 26 personer var evakuert og at fire av dem var kjørt til legevakten for kontroll. I 9-tiden hadde brannvesenet fortsatt ikke full kontroll over situasjonen.

- Storbrannen er ikke under kontroll. Det brenner i to hus og ett hus er truet og evakuert, opplyste 110-sentralen i Hordaland.

Innesperret Politiet opplyser videre at det er både boliger og næringsvirksomhet i området. Det var en av dem som ble kjørt til legevakt, som varslet brannvesenet og fortalte at de var innestengt i bygningen på grunn av varme og røyk.

Til sammen tre personer ble evakuert fra loftsetasjen i den ene bygningen. Ytterligere en person ble evakuert fra andre etasje i samme bygning, skriver Bergensavisen.

Det er ikke kjent hvordan brannen startet, men etter en stund var det klart at brannen hadde spredd seg.

 BRANN:  26 personer er evakuert etter en brann i Bergen sentrum. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
BRANN: 26 personer er evakuert etter en brann i Bergen sentrum. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Det brenner i tre hus, og det er fire personer som er reddet ut av brannvesenet, sier vakthavende sjef Kjell Ove Christophersen i Bergen brannvesen til Bergensavisen.

Smalt smau Avisen skriver at bygningene som står i brann ligger inne i et så smalt smau at brannvesenet var nødt til å tappe luft ut av dekkene på en lift for å komme til.

Ved siden av de fire som er evakuert, er ytterligere to personer registrert på adressen, men disse er ifølge politiet bortreist.

- Det er dramatisk, det er helt klart. Brannen var kommet ganske langt da den ble meldt inn. Flammene sto ut av vinduene da politiet kom, sier politiets innsatsleder Ronny Øvrebotten.

Olav Kyrres gate er sperret, noe som får betydning for kollektivtrafikken. En rekke forretninger må holdes stengt inntil videre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media