Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbrann i Drøbak

DRØBAK (Dagbladet.no): Seks leiligheter er totalskadd i en storbrann i Drøbak. Brannvesenet har gått gjennom bygningen uten å finne personer, men en utbrent leilighet lar seg ikke gjennomsøke. Politiet frykter at en kvinne i 20-årene kan ha omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den siste leiligheten er helt nedbrent. Foreløpig er den for varm og skummel til at brannmannskapene kan gjennomsøke den, sier vaktleder Børge Løge ved Follo politidistrikt.

Der bor det en kvinne i slutten av 20-åra. Det er mulig at hun ikke var hjemme da det begynte å brenne, så politiet forsøker nå å finne ut om hun kan ha vært andre steder.

- Vi har gjennomført to grovsøk i bygningen, men ikke funnet noen personer, sier vaktleder ved Søndre Follo brann- og redningsvesen.

Brannen var under kontroll rundt midnatt, og en halv time seinere var det heller ingen synlige flammer på utsiden av bygningen. Ingen har meldt om savnede personer.

- Vi har ikke grunn til å tro at det befinner seg noen inne i det nedbrente huset, sier vaktleder i brannvesenet.

Med et mulig unntak for kvinnen i 20-åra, var det kun en mann hjemme i de seks leilighetene på branntidspunktet. Dette vet brannvesenet fordi de har søkt gjennom de andre leilighetene uten å finne personer. Mannen kom seg ut med egen hjelp, og er ikke skadet. Han er ikke mistenkt for å ha startet brannen.

Verken politiet eller brannvesenet vet hvorfor det begynte å brenne i bygningen med seks kommunale leiligheter fordelt på to etasjer. Andreetasjen er helt utbrent, og førsteetasjen er også totalskadd.

Det var i natt flere ambulanser og seks politifolk på stedet i tillegg til brannvesenet. Om lag 15 frivillige og faste brannfolk ble utkalt da storalarmen gikk like etter klokka 23.

Brannvesenet fikk brannmeldinga fra privatpersoner i området klokka 23.07 og ankom stedet kort tid etter. Politiet var på plass i 23.30-tida.

Brannstedet ligger i et boligområde på Skorkeberg i Drøbak i Akershus. Leilighets-komplekset er eid av den kommunale helse- og sosialetaten. Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til den omkringliggende bebyggelsen.