Storbrann i Hasle Trafo utenfor Sarpsborg

Fare for spredning og flere kan bli uten strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Sarpsborg og Fredrikstad brannvesen har rykket ut til brannen på Hafslundsøy i Sarpsborg. Også ambulanser har rykket ut, ifølge lokalavisa Sarpsborg arbeiderblad.

110-sentralen for Østfold og Follo melder at situasjonen er uavklart og at en skumbil er på vei.

Kan spres  Politiet melder om at det ikke er fare for spredning, men 110-sentralen forteller Dagbladet at de har fått beskjed av Statnett om at brannen kan spre seg til nærliggende trafoer på samme område.

- Det er også mye bebyggelse i nærheten, forteller Morten Ravneng, vaktleder 110-sentralen for Østfold og Follo til Dagbladet.

Han anbefaler at folk lukker vinduer og dører til politiet får tatt seg av den nødvendige evakueringen.

- Det er jo røyk fra olje og den er rett og slett farlig, sier han til Dagbladet.

Kan bli strømløse Slukningsarbeidet har ikke startet ennå. Det er en stor brann og Statnett jobber med å koble ut strømmen slik at brannvesenet kan starte slukkingen. Det vil antageligvis føre til at mange blir uten strøm.

Stein Lian befinner seg ved Tunevannet, cirka fire til fem kilometer unna i luftlinje ifølge han selv, og forteller til Dagbladet at han ser svart røyk velte opp fra området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.