Storbrann i Haugesund i natt

Kan være påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Et eldre trehus under renovering nord i Haugesundt brant ned til grunnen.  Brannen spredte seg  til nabobygget som er et næringsbygg. Også dette huset har fått betydelige skader, opplyser operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Tre bolighus rundt brannstedet med totalt ti mennesker ble evakuert under den dramatiske brannen som ble meldt politiet rudnt klokken 23.30 i går kveld.

- Brannen er fullstendig ute av kontroll. Flammene er himmelhøye og det er gnistregn over hele byen, fortalte Haugesunds Avis-journalist Ellen Marie Hagevik fra brannstedet til h-avis.no like over midnatt.

Med hjelp fra brannmannskaper fra nabokommunen Karmøy, og en redningskøyte som sprøytet vann inn fra sjøsiden, klarte brannvesenet å få kontroll over brannen litt over klokken 01.00 i natt.  De evakuerte har nå flyttet tilbake til hjemmene sine.

Agnar Austerheim sier til Dagbladet.no at politiet ikke kan utelukke at brannene er påsatt.

Politet etterlyser nå to personer etter brannen.

- To personer er observert forlate området like før, eller i det det begynte å brenne. Vi er interessert i å komme i kontakt med disse og alle andre som eventuelt var i området på det tidspunktet, sier Austerheim til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.