Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbrann i Hokksund - minst 60 evakuert

Brannvesenet har gitt opp slokkearbeidet.

STORBRANN:
Det brenner i et industrianlegg i Hokksund i Eiker i Buskerud natt til torsdag. Et stort område rundt anlegget er evakuert på grunn av eksplosjonsfare.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORBRANN: Det brenner i et industrianlegg i Hokksund i Eiker i Buskerud natt til torsdag. Et stort område rundt anlegget er evakuert på grunn av eksplosjonsfare. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brenner natt til torsdag i et stort industribygg i Hokksund i Buskerud. Minst 60 personer er evakuert og brannvesenet har gitt opp slokkearbeidet.

Meldingen om brannen kom inn klokken 2.26.

- Det var som å skru på en bryter. Hele bygget ble overtent etter kort tid og mellom 50 og 60 personer er evakuert. Kommuneledelsens kriseteam er satt i beredskap og strømmen er tatt i området, forteller operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Det er ikke meldt om personskader, men bygningene som brenner inneholder store mengder bildekk og bildeler og røyken kan være farlig.

- Bygningen er minst 200 meter lang, det er vanskelige slukkeforhold og brannvesenet måtte gi opp ganske raskt. Det var som å skvette vann på gåsa, sier operasjonslederen.

Brannmannskapene konsentrerer seg i stedet om å hindre spredning.

- Området rundt er evakuert på grunn av farlig røyk og fare for spredning, sier Hagen, som forteller at brannen er synlig over et stort område.

Togtrafikken forbi området er stoppet og Jernbaneverket har tatt kjørestrømmen.

Ved 4.30-tiden var brannen i ferd med å nå en bygning der det oppbevares gassflasker og et enda større område blir derfor evakuert.

- Situasjonen har tilspisset seg Vi evakuerer et område på andre siden av veien Brannmannskapene har ikke kontroll, sier operasjonslederen.

Semsveien, som går forbi bygningene som brenner, er stengt på grunn av eksplosjonsfaren.

(NTB)


STORBRANN: Det brenner i et industrianlegg i Hokksund i Eiker i Buskerud natt til torsdag. Et stort område rundt anlegget er evakuert på grunn av eksplosjonsfare.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORBRANN: Det brenner i et industrianlegg i Hokksund i Eiker i Buskerud natt til torsdag. Et stort område rundt anlegget er evakuert på grunn av eksplosjonsfare. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer