STORBRANN: Over 50 mennesker er evakuert og 20 er sendt til sykehus etter storbrann på Voss. Foto: Arne Hofseth
STORBRANN: Over 50 mennesker er evakuert og 20 er sendt til sykehus etter storbrann på Voss. Foto: Arne HofsethVis mer

Storbrann i hyttefelt på Voss – 25 til sykehus

88 personer er evakuert og flere leiligheter er utbrent.

Seks leiligheter i et hyttefelt på Voss ble totalskadd i en brann natt til første nyttårsdag. 25 personer ble sendt til sykehus for sjekk som følge av brannen.

- 88 personer er evakuert fordi de er direkte berørt eller fordi de er i nabobygg. 25 av dem har vært innom sykehus i Voss for sjekk av røykskader. En brannmann får har fått tilsyn av ambulanse på stedet, men jeg kjenner ikke status på ham, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Hordaland-politiet til Dagbladet.

I tillegg til leilighetene er to biler utbrent på stedet.

Vanskelig slukking

Flere av de evakuerte ivaretas på Fleischer's hotell, i Voss. I tillegg er kommunens kriseteam informert og bistår.

- Det har vært utfordrende slukningsarbeid. Været var ikke helt på vår side, både med tanke på spredning og røyk, sier Knappen.

Brannevesenet fikk kontroll på brannen tirsdag morgen, og driver nå med etterslukking. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Brannen oppsto i en bygning med seks leiligheter og ble meldt rundt klokken 4. Brannen skal ha startet i taket på et av bygningene.

- Fire av disse er fullstendig utbrent. Veggen står i de andre to, men det er neppe noe særlig å redde der, sa vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen i Hordaland til NTB ved 6.30-tiden.

Titall evakuert

- Det ser derimot ut til at vi har klart å redde leilighetene nedenfor og unngå spredning dit, sier Drotningsvik.

- Det er store styrker i sving. Det er også mye røyk i området, så det tar nok noen timer før noen kan komme inn igjen, opplyser vaktkommandøren.

Store styrker fra Voss, Granvin og Dale er satt inn i slukkingsarbeidet på Voss.

Alle som var i leilighetene, skal ha kommet seg ut, sier Drotningsvik. 14–15 leiligheter i rekken nedenfor den som brenner, ble evakuert.

Ifølge politiet skal brannen ha startet på et hustak, men dette er ikke avklart.

Steinras

Et steinras over E16 like ved Nakkagjeltunnelen mellom Bolstadøyri og Evanger skapte problemer for noen av dem som rykket ut til Voss, skriver Bergensavisen.

- En ambulanse kjørte inn i raset, men det var ingen som ble skadd. Det gikk bra med dem som var i bilen, men det ble materielle skader. En politibil skal også ha punktert i det samme området i forbindelse med raset, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Begge bilene var på vei til brannen på Voss. Ambulansen skal ha truffet tunnelveggen etter å ha kjørt på steiner som var rast ned.

E16 stengt

- Raset sperrer hele veibanen, og det skal være mye steiner som har kommet ned, forteller trafikkoperatør Monica Øksengård ved Vegtrafikksentralen. Det er omkjøring via Kvamskogen og Norheimsund, og det er uklart når E16 kan åpne igjen.

- Av sikkerhetsmessige grunner blir veien ikke ryddet før det er lyst. Da skal det først inn en geolog i området for å vurdere raset og eventuell ytterligere rasfare, sier Øksengård.