Storbrann i kjøpesenter i Bodø

Har ikke kontroll

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brant fortsatt kraftig i Hunstadsenteret i Bodø frett før klokken 23 torsdag. En bensinstasjon i nærheten er stengt på grunn av farlig røyk, og naboer bes om å lukke vinduene.

- Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll på brannen. Politiet vurderer fortløpende om de skal evakuere folk som bor i nærheten. Inne lokalene til Jysk, hvor brannen startet er det en del møbler i plast som avgir giftig røyk, opplyser operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Salten politidistrikt til NRK.

I tillegg til Jysk inneholder Hunstadsenteret blant annet treningssenter og matvarebutikk.

- Senteret er evakuert, og ingen har kommet til skade, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Salten politidistrikt til NTB.

Farlig røyk Bensinstasjonen i nærheten er stengt på grunn av farlig og kraftig røyk, og naboer oppfordres til å stenge dører og vinduer. Politiet vurderer fortløpende om de skal evakuere folk som bor i nærheten.

Rett før klokken 23 var situasjonen fortsatt uavklart. Brannvesenet drev fortsatt slokking, opplyser politiet.

Tor Geir Følvik var inne i bygget og spilte squash da brannalarmen gikk.

- Plutselig hørte vi et kraftig smell, så kom hele veggen inn. Da var det bare å ta beina fatt, sier han til NRK.

Blåste ut vegg Truls Andersen forteller til Avisa Nordland at det var lettveggen mellom Jysk og Bodø Squashsenter som blåste ut rett etter smellet.

- Da kom det sivende inn masse røyk, sier han.

Politiet fikk melding om brannen like etter klokka 20.30 onsdag kveld.

Hunstadsenteret er eid av Handelseiendom II. Det er på 7500 kvadratmeter og ligger ca. 8 kilometer fra Bodø sentrum. (©NTB)

(NTB)