Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbrann i Lærdal

Evakuerer sentrum.

 STERK VIND:  Gjør arbeidsforholdene for brannvesenet vanskelig. Ilden sprer seg raskt i det terrenget i Lærdal. Foto: Daniel Laabak.
STERK VIND: Gjør arbeidsforholdene for brannvesenet vanskelig. Ilden sprer seg raskt i det terrenget i Lærdal. Foto: Daniel Laabak. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 22.54 fikk politiet inn en melding om en brann i et bolighus i sentrum av Lærdal.

På grunn av svært sterk vind fra øst har brannen spredt seg videre til flere andre boliger i nærheten i den tette trehusbebyggelsen i Lærdalsøyri.

Sendt alt mannskap Brannvesenet har ikke kontroll på situasjonen. Alt tilgjengelig mannskap fra Lærdal, Årdal og Aurland har rykket ut til brannen som startet i Kyrkjegata i Lærdalsøyri.

Personell fra Sivilforsvaret er også utkalt.

- Vi har sendt alt tilgjengelig mannskap i nærheten, og akkurat nå har vi ikke kontroll over brannen. Situasjonen er meget alvorlig. Problemet er at det er meget kraftig vind i området, og det øker faren for at brannen sprer seg, sier operasjonsleder ved Sogn og fjordane politidistrikt Kjetil Avsnes til Dagbladet.

- Rene infernoet Flere titalls personer er allerede evakuert i området. Politiet ber folk som har evakuert husene sine om å registrere seg på Lærdal sykehus.

- Vi vurderer nå og evakuere store deler av sentrum, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at det også brenner i skogssiden og vegetasjonen i området rundt flere av husene.

- Det er rene infernoet. Flere hus står i brann, og det brenner også kraftig oppover fjellsiden. Vinden er ekstremt sterk, og nå har folk blitt bedt om å holde seg borte, sier et øyenvitne til Bergens Tidende.

Har du bilder eller video? Kontakt Dagbladet på [email protected], eller MMS 2400.

• Dagbladet oppdaterer saken.

 STORBRANN:  Det brenner kraftig i Lærdal. Foto: Dagbladet-tipser.
STORBRANN: Det brenner kraftig i Lærdal. Foto: Dagbladet-tipser. Vis mer
Hele Norges coronakart