Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i London

Storbrann i London- blokk med 27 etasjer

Minst 30 skadd.

DIREKTE: Storbrann herjer i London-høyblokk. Over 200 brannfolk jobber på spreng. Video: AP Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Klokka 1.16 fikk politiet i London melding om en stor brann i en 24-etasjers høyblokk i Latimer Road - en gate i området North Kensington.

Minst 30 mennesker er lagt inn på sykehus, ifølge Londons ambulansetjeneste.

Verken politi eller brannvesen har uttalt seg om det totale antallet skadde i forbindelse med brannen, men flere øyenvitner fortalte i natt om folk som var innestengt i blokka.

- Han ropte og ropte

FLAMMEKAOS: Klokka 1.16 fikk politiet i London melding om en stor brann i en 27-etasjers høyblokk. Flere personer skal være innesperret. Vitner forteller om dramatiske scener. Video: AP / CNN Vis mer

Hadil Alamily oppgir at han så en mann hoppe fra øverste etasje.

- Han ropte og ropte på hjelp, men ingen kom. Han kastet en madrass ut av vinduet, og var påtent da han hoppet, sier Alamily til The Guardian.

Avisa skriver også at rundt 200 brannmenn satt i sving for å stoppe de voldsomme flammene.

- Forholdene er svært vanskelige. Dette er en veldig omfattende og alvorlig hendelse, og vi har store ressurser på plass, skriver assisterende brannsjef Dan Daly på Facebook.

- Skrek i dødsangst

image: Storbrann i London- blokk med 27 etasjer

BBC viste i natt til naboers beskrivelse av situasjonen. Disse hevder å ha sett folk med lommelykter på toppen av bygningen.

The Guardian skriver at hundrevis av mennesker står utenfor bygget, og ubekreftede vitnebeskrivelser viser til forferdelige scener.

STORBRANN: Klokka 01.15 fikk politiet i London en melding om en storbrann i North Kensington. Slik så flammekaoset ut i natt. Video: AP DV Vis mer Vis mer

Fabio Bebber, en nabo, beskrev folk som «skrek i dødsangst», ifølge The Guardian:

- Vi kan høre brannfolk snakke med folk der inne, legger Bebber til på Twitter.

- Stor hendelse

Et annet øyenvitne, Tim Dowey, sa i natt at situasjonen så svært dårlig ut. Han beskrev en bygning som var nesten helt utbrent.

- Det ser veldig, veldig ille ut. Jeg har aldri sett noe sånt før, uttaler Dowey overfor den britiske kanalen BBC.

Til morgenen i dag la Celeste Thomas ut en video på Twitter. Den viser folk som har samlet seg i nærheten av bygget.

- De har på seg pysjamaser, har ingen sko, gråter og leter etter familiene sine, skriver Thomas under videoen.

BEKREFTER DØDE: - I mine 29 år som brannkonstabel har jeg aldri sett noe lignende, sier Dany Cotton, brannsjefen i London. Hun bekreftet at flere er døde, men kunne ikke spesifisere hvor mange. Video: AP Vis mer

Flere hundre mulige rammede

Nick Paget-Brown, leder for Kensington og Chelseas bydelsråd, har snakket med Sky News. Han sier at over hundre kan ha vært der inne da brannen startet.

- Nå er spørsmålet hvor mange som faktisk var der, sier Paget-Brown.

London-borgermester Sadiq Khan omtaler brannen som en stor hendelse.

- Jeg har tett kontakt med brannsjefen om brannen i North Kensington, understreker borgermesteren på Twitter.

UD kartlegger situasjonen

- Den norske ambassaden i London jobber med å kartlegge om nordmenn er rammet av brannen. Det har imidlertid ikke vært noen henvendelser, og det er ingen indikasjoner på at norske statsborgere er involvert, sier pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Ane H. Lunde, til Dagbladet ved 08.30-tiden

VITNE: Folk i pysjamas, uten sko, gråter. De leter etter familiene sine , skriver en på Twitter i natt. 30 personer skal være sendt til sykehus etter storbrann i London-blokk.Video: Twitter/ Celeste Thomas / CNN : Vis mer
Hele Norges coronakart