Storbrann i Madrid sentrum

Truer uvurderlige kunstskatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svart røyk dekker Madrid sentrum etter at en strømtransformator eksploderte klokken 13.30 lokal tid like ved Atocha-stasjonen. Dette forårsaket et kort strømbrudd i området.

Politiet har evakuert de nærmeste bygningene, mens brannmenn kjemper for å få kontroll over flammene som truer museumsdistriktet der blant annet det verdenskjente Prado-museet ligger.

Brannårsaken skal være at tre ny-innstallerte generatorer ved en privat installasjon i nærheten eksploderte da de ble slått på for første gang.

Politiet har sperret av området og evakuert bygningene i nærheten. Brannmannskapet håper på å stoppe brannen før den når de historiske trebygningene i området.

- Vi er veldig nervøse og vet ikke helt hva vi skal gjøre, sier Teresa Oviedo som jobber ved Prado-museet til Associated Press.

Prado-museet regnes for å være det største kunstgalleriet i verden og stiller til enhver tid ut 2.000 malerier av blant annet Rembrandt, Goya og Rubens.

SPERRET AV ET STORT OMRÅDET:</B> Brannmannskapene forsøker å stanse flammene før de når den nærliggende bensinstasjonen.
HØYKULTURENS BORG: Prado-museets samlinger skal inneholde mer enn 6.500 malerier, i tillegg til utallige skulpturer, tegninger og mynter.