Storbrann i norsk gjødselfabrikk

Fabrikkområdet til norskeide Yara, tidligere Hydro, i Köping i Sverige ble evakuert etter storbrann i et kunstgjødsellager i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et lagerlokale på fabrikkområdet til norskeide Yara, tidligere Hydro, i Köping i Sverige er totalskadd i en brann som startet i halvsjutida i morges.

- Beboerne i området har fått beskjed om å holde seg innendørs og ha vinduer og dører lukket, da den brennende kunstgjødselen danner giftige gasser, sier kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge til Dagbladet.no.

Brannen var under kontroll rundt lunsjtider i dag, og helt slukket klokka 14. Men fortsatt siver det potensielt giftig røyk fra brannstedet.

Giftig

Ingen er meldt skadet i brannen foreløpig. Men røyken fra brannen kan være svært giftig. Fabrikken produserer nitrat, som benyttes sammen med amoniakk i kunstgjødselproduksjonen. Det skal imidlertid ikke være amoniakk i røyken fra brannen.

- Vi oppfordrer alle til å holde seg innendørs og stenge ventiler og vinduer, sa informasjonssjef Ulf Palm i köpingpolitiet til Aftonbladet i formiddag.

Røyken fra brannen skal ha nådd helt til Våsterås, som ligger fire mil unna.

- Et lagerlokale med 3000 tonn fullgjødsel er nedbrent. Men det later ikke til å være store skader på fabrikkbygningene for øvrig, opplyser Cartridge overfor Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer