Storbrann i Oslo i natt

En kvinne er livstruende skadd etter en storbrann i en bygård i Oslo i natt. Røyklukta kunne kjennes over store deler av Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen (25) pådro seg store hodeskader da hun måtte hoppe fra femte etasje for å slippe unna flammene. Tilstanden er kritisk. Det ble først feilaktig meldt at kvinnen var funnet omkommet.

Ti av beboerne måtte behandles for røykskader, sju av dem ble innlagt på sjukehus.

Klokken 06 i morges hadde politiet registrert at 46 av de 50 beboerne i bygården hadd ekommet seg ut. Politiet vet ennå ikke om det ligger døde mennesker inne i bygningen. - Folk kan være bortreist, på besøk osv. Vi jobber nå med å kartlegge dette, sa vaktleder Ingebrigt Eldegard på Krimvakta ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Ambulansene gikk i skytteltrafikk mellom brannstedet i Fredensborgveien og Ullevål sykehus i Oslo i natt.

Det er var en stund ikke nok ambulanser i Oslo til å dekke behovet, slik at forsterkninger ble tilkalt fra Akershus.

Evakuerer

Et ukjent antall mennesker er evakuert fra bygninger i nærheten av gården som brenner. Brannen truet lenge med å spre seg til nabobygninger, men brannvesenet skal sent i natt ha klart å begrense ilden til selve bygningen som brenner. Ved 03.00-tida begynte det å blåse opp, og brannen blusset kraftig opp. Politiet valgte da å utvide området sperringene i kvartalet rundt branntomta.

Røyken steg høyt til værs i natt, og gjør det fortsatt i morgentimene. Røyklukta kjennes over store deler av Oslo sentrum.

Hoppet fra vindu

Brannen spredte seg raskt i den gamle bygården. Det var full fyr fra kjeller til tak, og flammene slikket flere meter opp mot himmelen.

Da brannvesenet ankom fra Hovedbrannstasjonen i Oslo ble de møtt av mennesker som hang ut av vinduene i de øverste etasjene. Hjerteskjærende scener utspant seg mens fok tryglet om hjelp til å komme ut av den brennende bygningen.

Flere mennesker hoppet fra vinduer i tredje og fjerde etasje og landet i brannseil. Mange av de som hoppet var i panikk. Det er kommet meldinger om at flere av de som hoppet pådro seg skader traff brannseilet, men dette er ikke bekreftet.

Like ved

For de som var i huset da det brant, var det bare flaks at brannstasjonen i Oslo ligger nærmest vegg i vegg med bygården som tok fyr. Noen minutter senere ville trolig flere vært død av den svarte kraftige røyken som veltet ut av vinduene i bygården.

Årsaken til brannen er ikke kjent, og brannvesenet arbeidet fortsatt med slukkearbeid utover morgenkvisten.

HOPPET:</B> Flere hoppet fra den brennende bygården og ble skadd da de traff bakken.