Storbrann i Oslo: Én omkommet

Én person omkom etter at det brøt ut storbrann på Haugenstua i Oslo lørdag formiddag.

Publisert

Brannvesenet har nå fått kontroll på storbrannen, som startet i ett rekkehus, og utover lørdagen spredte seg.

- En person er nå bekreftet omkommet i brannen. De pårørende er varslet, skriver Oslo politidistrikt klokka 15.20 lørdag ettermiddag.

Til NTB opplyser politiet at det er en mann i 70-årene som har omkommet.

Totalt ble tre personer hentet ut av boligen der det er antatt at brannen startet.

Den avdøde mannen ble først betegnet som kritisk skadd, og ble fraktet til Ullevål sykehus.

VOLDSOM BRANN: Brannen, som startet i et rekkehus på Haugenstua lørdag formiddag, spredte seg raskt til alle boenhetene i rekken, før den krysset veien og startet storbrann også i husrekken ved siden av. Foto: Lars Bjørkevold
VOLDSOM BRANN: Brannen, som startet i et rekkehus på Haugenstua lørdag formiddag, spredte seg raskt til alle boenhetene i rekken, før den krysset veien og startet storbrann også i husrekken ved siden av. Foto: Lars Bjørkevold Vis mer

Totalt er rundt 20 personer fra nærliggende boliger evakuert.

- Brannvesenet jobber for fullt med å sikre det som sikres kan. Det er snakk om store materielle tap, i tillegg til at én person er kjørt til sykehus, forteller innsatsleder i Oslo politidistrikt, Arve Røtterud.

STORBRANN: Røyk fra brannen dekker et stort område på Haugenstua, og politiet oppfordrer personer i nærområdet til å holde seg unna røyken og lukke viduer og dører. Foto: Lars Bjørkevold
STORBRANN: Røyk fra brannen dekker et stort område på Haugenstua, og politiet oppfordrer personer i nærområdet til å holde seg unna røyken og lukke viduer og dører. Foto: Lars Bjørkevold Vis mer

Det kom melding om brann i en av enhetene i den ene husrekka litt over klokka 11 lørdag formiddag, og brannen spredte seg raskt til resten av rekka.

- Vi fikk mange telefoner om full overtenning, og mange ressurser fra både helse, brann og politi rykket ut til stedet. Vi fikk etter hvert bekreftet at det var en veldig stor størrelse på brannen, og startet evakueringer. Mange evakuerte seg selv, sier Røtterud.

Rundt en time seinere hadde brannen også har spredd seg til husrekka nedenfor, og tjukk svart røyk velter opp fra taket på rekkehusene.

BRANN: Det brenner kraftig i to rekkehus-rekker på Haugenstua i Oslo lørdag formiddag. Foto: Celina Morken Vis mer

Totalt ble åtte boenheter totalskadd i brannen.

- Brannen er under kontroll, men en god del etterslukking og kjøling vil foregå utover ettermiddagen og kvelden, skriver politiet.

Røyken fra storbrannen la seg over et stort område på Haugenstua, og politiet oppfordret publikum til å holde seg unna, og nærliggende boliger til å holde vinduer og dører lukket.

- Røyken velter rundt i hele borettslaget bak her, sa innsatsleder.

STORE RESSURSER: Brannvesenet er på stedet med 14 biler, og mellom 40 og 45 ansatte lørdag. Foto: Lars Dønvold-Myhre, Dagbladet
STORE RESSURSER: Brannvesenet er på stedet med 14 biler, og mellom 40 og 45 ansatte lørdag. Foto: Lars Dønvold-Myhre, Dagbladet Vis mer

Vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, Hans Erik Tysdal forteller til Dagbladet at husene ligger tett i området, og at brannvesenet derfor gjør sitt ytterste for å hindre videre spredning.

- Det er noe høydeforskjell mellom husene, men husveggene ligger tett, sier han.

- Det er en storbrann, med flere hus som brenner. Det er nå to rekker med rekkehus som brenner, og vi er i gang med slukking av begge rekkene. Vi jobber også med å hindre spredning. Det er fare for spredning til flere rekkehus.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer