Storbrann i Stavanger

• Begynner å få kontroll. • En boenhet ikke gjennomsøkt ennå. • Advarer mot ferdsel øst i Stavanger sentrum • Flere bygg rammet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Det brøt ut en kraftig brann i et kvartal i Stavanger sentrum i formiddag.

Det er ingen personer i leilighetene i bygningen som brenner i Stavanger sentrum, og ingen personskader er meldt, opplyser politiet.

- Vi begynner å få kontroll, men det er ikke slukket enda. Det er nedkjempet nok til at brannvesenet har begynt å få kontroll, opplyser operasjonsleder Kjetil Føyen til Dagbladet i 16.30-tida.

Alle bygg er hittil ikke gjennomsøkt, men det er ingen personer som er savnet, opplyser politiet.

- Bygningen er mer eller mindre totalt utbrent. Vi føler vi har kontroll, men kan ikke utelukke at brannen sprer seg. Det er et scenario vi ikke liker. Vi kjenner ikke til at det er personskader, men vi kan ikke si sikkert at det ikke er noen inne i bygningen, sier fagleder Ståle Fjellberg til Dagbladet.

Det største bygget har stått ubebodd, og så langt politiet vet er det ingen personskader registrert i forbindelse med dette bygget.

- Ingen personer er savnet. Vi er ikke kjent med personsskader, men det er for tidlig å konkludere.

Foranledningen til brannen er foreløpig ukjent.

- Det er for tidlig å si om brannen er påsatt, sier innsatsleder Eivind Svendsen til Dagbladet på stedet.

Advarer mot ferdsel Politiet har på Twitter advart mot ferdsel i østre deler av Stavanger sentrum, og oppfordrer beboerne i Storhaug, østre bydel om å lukke vinduene.

I 16.15-tida opplyste politiet om brannen, og at fokuset var å hindre spredning.

- Det er snakk om en alvorlig brann i tett bebyggelse, midt i Stavanger sentrum, sa Føyen til Dagbladet.

- Brannen startet i Verksgata 31 og Nedre Blåsenborg. Vi har nå fokus på å hindre at brannen sprer seg opp mot Blåsenborg hvor det er en del trehusbebyggelse, sa Gry Solem, informasjonskonsulent hos brannvesenet, til Dagbladet klokka 16.15.

Ifølge Solem kan det være flere enn to bygg som brenner.

Advarer mot røyk De nærmeste beborne i området er evakuert og brannvesenet oppgir at det fortløpende vurderer ytterligere evakuering.

- Vi må oppfordre til å lukke vinduene. Røyken som kommer er ikke god å få i seg, gjentar Solem

Politiet fikk melding om brannen klokka 14.48. Det er stor røykutvikling og mye røyk over et stort området. Politiet ber publikum om ikke å oppholde seg unødig i området.

Minst ett av de to bygningene som brenner er en bygård. Ut fra det politiet vet for øyeblikket skal de berørte bygningene inneholde leiligheter.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

STOR SKADE:  Brannen har gjort stor skade i Verksgata 31. Foto: Gunnar Thorenfeldt
STOR SKADE: Brannen har gjort stor skade i Verksgata 31. Foto: Gunnar Thorenfeldt Vis mer