Storbrann i Tønsberg slukket

En omkom, ti til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dødsbrannen i Tønsberg i Vestfold er nå slukket, etter at den startet i fire-tida i natt.

- Vi har slukket brannen og arbeider nå med etterslukking, sa brannmester Roar Martinsen i Vestfold Interkommunale Brannvesen til NTB i 8-tiden.

En person er bekreftet omkommet etter brannen i høyblokka på Solvang. 10 personer ble sendt til sykehus, og en av dem er overført til Ullevål sykehus med brann- og røykskader, skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

Ti personer ble brakt til Sykehuset Vestfold med røykskader. To personer ble alvorlig skadd.

En 62 år gammel mann var mandag morgen under intensivbehandling, mens en 45 år gammel mann var til observasjon. Tilstanden til begge skal være stabil. Tilstanden til de resterende skadde betegnes også som stabil, opplyser sykehuset i en pressemelding, ifølge NTB.

Én av de skadde vil bli overflyttet til Ullevål universitetssykehus.

53 personer er registrert som beboere i blokken, med en stor andel eldre beboere, som ble evakuert i natt. Personer som oppholdt seg i de øverste etasjene i blokka måtte ha hjelp av brannvesenet for å komme seg ut. Politiet mener å nå å ha kontroll over hvem som oppholdt seg i bygget da brannen startet.

Leiligheten der brannen startet har store brannskader og den omkomne er ennå ikke hentet ut eller identifisert, skriver politiet i pressemeldingen.

EN OMKOM: 53 personer måtte evakueres etter brannen i høyblokka på Solvang i Tønsberg. En person ble funnet omkommet i en brannskadet leilighet. Foto: Lasse Ljung
EN OMKOM: 53 personer måtte evakueres etter brannen i høyblokka på Solvang i Tønsberg. En person ble funnet omkommet i en brannskadet leilighet. Foto: Lasse Ljung Vis mer

Tønsberg kommunes krisegrupper er etablert og sammen med hjemmetjenesten vil kommunen nå sørge for å finne midlertidig opphold til dem som ikke umiddelbart kan flytte hjem igjen.

I morgentimene mandag regner politiet med at beboere fra 5. etasje og lavere kan flytte hjem.

Storbrann i Tønsberg slukket