Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbrann i trehus­bebyggelse: - Hele galleriet mitt brenner

Brannen har oppstått i sentrum av Porsgrunn.

BRANN: Brannvesenet og politiet melder begge om utrykning til brann i Storgata i Porsgrunn. Foto: Theo Aasland Valen
BRANN: Brannvesenet og politiet melder begge om utrykning til brann i Storgata i Porsgrunn. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld meldte politiet i Sør-Øst politidistrikt om at det brenner i trehusbebyggelsen i Storgata i Porsgrunn sentrum i Telemark. Brannvesenet karakteriserer brannen som stor.

«STOR bygningsbrann Porsgrunn sentrum», skriver 110-sentralen i Telemark på Twitter.

Brannvesenet melder natt til fredag at de har kontroll på den kraftige brannen.

13 evakuerte

- Det er fortsatt en del sperringer i veier og gater. Det vil det være så lenge etterslukkingen pågår og til politiet er ferdig på stedet, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt.

Foruten noen som har fått i seg litt røyk, er det ikke blitt meldt om noen personskader.

Politiet har også hatt et par situasjoner med noen som har vært nysgjerrig og kommet for nærme brannen. De ber derfor om at tilskuere respekterer avsperringene som er satt opp.

- Per nå er 13 personer evakuert fra nabobygg. Det har ikke kommet meldinger om personskade eller at noen er savnet, sier Jarle Hopperstad til Dagbladet.

I alt 70 brannfolk fra Porsgrunn, Bamble og Skien ble sendt for å kjempe mot flammene i byen. Også branngruppa til Røde Kors ble sendt til stedet.

Mister galleriet

Storbrannen herjet i Osebro, den best bevarte delen av Porsgrunn sentrum torsdag. Her har det vært drevet handels- og næringsvirksomhet i mange hundre år, samtidig som bydelen også er et av byens eldste boligstrøk.

Store deler av bygningsmassen i bydelen er bevaringsverdig.

- Det ser veldig, veldig ille ut. Hele galleriet mitt brenner. Det er ingenting igjen av det, sier daglig leder og innehaver Trude Lyng av Galleri Osebro i bygningen som brenner til NTB.

Hun sto på utsida og fulgte fortvilet brannvernet kamp mot flammene. I 22-tiden syntes det håpløst å skulle få reddet bygningen fra 1800-tallet.

RØYK: Opplysninger fra stedet skal ha det til at røyken fra brannen kan ses i store deler av byen. Foto: Mats Bleikelia
RØYK: Opplysninger fra stedet skal ha det til at røyken fra brannen kan ses i store deler av byen. Foto: Mats Bleikelia Vis mer
I UTVIKLING: Brannen i Porsgrunn fortsetter å utvikle seg. Dette bildet ble tatt rundt klokka 21.30. Foto: Mats Bleikelia
I UTVIKLING: Brannen i Porsgrunn fortsetter å utvikle seg. Dette bildet ble tatt rundt klokka 21.30. Foto: Mats Bleikelia Vis mer

Store ressurser

Mannsterkt stilte nødetatene med flere patruljebiler, brannvesen fra både Porsgrunn, Skien og Bamble, samt ambulanser.

Fotograf Theo Aasland Valen var like etter klokka 21 på stedet. Han sa da til Dagbladet at det var enorm røykutvikling i forbindelse med brannen.

- Røyken kan ses i store deler av Porsgrunn, og det blusser opp med flammer, sa Valen.

Storgata og Lilleelvgata i Porsgrunn sentrum ble sperret av i forbindelse med brannen.

- Tragisk

Porsgrunns ordfører Robin Kåss sier brannen i trehusbebyggelsen i Porsgrunn sentrum er trist for hele byen og Norge.

- Det er en stor og tragisk brann. Det er en historisk del av Telemark. En fantastisk og vernet trehusbebyggelse langs Porsgrunnselva, som er brukt av mange mennesker rundt hele regionen. Det er veldig sørgelig, sier ordføreren til NTB.

Store deler av bygningsmassen på Osebro er bevaringsverdig. Galleri Osebro er det ingenting igjen av, har daglig leder og innehaver Trude Lyng opplyst.

Ordfører Kåss sier folk fra hele Norge kommer til galleriet.

- Det er en viktig del av norsk kulturarv. Det er trist for dem som driver dette. Det er et anerkjent galleri. Det er trist for byen og for Norge at et sånt flott galleri blir rammet, sier Kåss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media