Storbrann i treningssenter i Stockholm

Sju personer skadd - et helt kvartal er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En voldsom brann pågår nå i et treningssenter og solarium på Södermalm midt i Stockholm. Den eksplsjonsartede brannen startet i tolv-tiden og spredde seg kjapt, melder Expressen.se.

Et helt kvartal er evakuert og et stort område er sperret av.

Sju personer er hittil bekreftet skadd, deriblant to brannmann og en av ambulansepersonalet. De er brakt til sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd.

Men flere kan være fanget inne i lokalene og redningsforsøk ved hjelp av røykdykkere pågår nå. Ambulansehelikopter er på stedet.

- Vi kan ikke være sikre på at det ikke er noen igjen der inne, men vi har ikke fått noen slik beskjed, sier Markus Glenting, branningeniør ved Stockholms brannforsvar, til nettavisa.

En ny eksplosjon kom i det en brannmann åpnet dørene for å gå inn i de overtente lokalene.

Tjukk svart røyk ligger nå over sentrale deler av byen.

Redningsarbeidet vanskeliggjøres av spredningsfaren og den svarte røyken, som kan være giftig. Brannvesenet frykter dessuten at det kan finnes brannfarlige gassflasker både i treningsstudioet og i en restaurant i bygningen.

I FULL FYR: Treningsstudioet «Energiverket» står i full fyr i Hornstull i Stockholm. Foto: SCANPIX/ JOHAN ADELGREN
I FULL FYR: Treningsstudioet «Energiverket» står i full fyr i Hornstull i Stockholm. Foto: SCANPIX/ JOHAN ADELGREN Vis mer

P-O Brogren passerte forbi på Långholmsgatan da han så svart røyk og mennesker som flyktet fra brannen.

- Det var en svart røyk som luktet kruttaktig. Mange mennesker kom ut fra lokalene og mange hadde sjal for ansiktene. De så forvirrede ut, sier han til Aftonbladet.

Morteza Afsarnazari spiste lunsj ved sushirestauranten ved siden av treningssenteret.

- Eksplosjonen var kjempekraftig, men hørtes ikke. En utrolig stor røyksky dekket hele gata, sier han og forteller at en av beboerne i området hadde en hund som stod innesperret i leiligheten.

- Han var helt fortvilet for at han ikke fikk gå opp og hente hunden, forteller Morteza Afsarnazari.

Storbrann i treningssenter i Stockholm
EVAKUERT: Et helt kvartal er evakuert på grunn av den eksplosjonsartede brannen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer