Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbrann i Trondheim under kontroll

Én person er pågrepet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Sunde-Eidem fra Trondheim Politidistrikt sier til Dagbladet i halvåttetiden at brannen i Trondheim nå er under kontroll og at de nå driver etterslukking.

Skadeomfanget er stort, men foreløpig uavklart. Det er ikke meldt om personskader.

En mann er pågrepet i saken på bakgrunn av tips fra publikum.

- Status er at én mann ble pågrepet i firetida, på bakgrunn av tips fra publikum. Han vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Sunde-Eidem til Dagbladet. 

Full fyr Det var Kieglebroa i Holstveita som i natt begynte å brenne.

- Da vi kom fra på stedet, så var det full fyr. Det spredde seg til etasjen over Kieglekroa. Vi får etter hvert kontroll på brannen og unngår spredning til nabobyggene, sier brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen i Trøndelag brann- og redningstjeneste til Dagbladet.

Alt av tilgjengelig mannskap ble kalt inn. Mæhlumsveen sier det er store skader på stedet.

- Det er både brann-, vann- og røykskader. Brannen er nå under kontroll, men vi jobber for å få fullstendig oversikt om det er noe igjen i hulrom og ventilasjonskanaler, sier Mæhlumsveen.

Ingen personskader Sivilforsvaret ble innkalt for å bistå politi og brannvesenet. Den første meldingen om brannen kom inn klokken 4.02. Nesten to timer senere hadde ikke brannvesenet kontroll.

Politiet opplyser at rundt hundre personer er kjørt til Royal Garden der det er opprettet evakueringsmottak. 60 av disse var gjester ved hotellet som er evakuert.

- Det er etablert en krisestab som tar godt vare på dem, forteller Sunde-Eidem til Dagbladet.  

Det er ikke meldt om personskader. Ifølge Adresseavisen er det Kieglekroa i Holstveita som brenner. De første meldingene gikk ut på at brannen startet på utsiden av bygningen.

Spredning Ved 5-tiden opplyser brannvesenet at ilden er slått ned på utsiden av den brennende bygningen, men det brenner fortsatt inne i bygget.

- Vi har rekvirert bistand fra Sivilforsvaret. Brannmannskapene på stedet jobber nå med å hindre at brannen sprer seg videre over takene i området, men det er et vanskelig arbeid, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB ved 6-tiden fredag.

Brigadeleder i Trøndelag brann og redningstjeneste, Stein Yttereng, opplyser til NRK at brannen startet utvendig og har spredt seg til nærliggende bygg. Brannvesenet har kalt inn ekstramannskaper for å få hjelp til å hindre at brannen skal spre seg ytterligere.

Tredje brann på tre dager Nattens brann er den tredje i Trondheim på like mange dager.

Natt til onsdag begynte det å brenne i et leilighetskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til legevakten og 44 ble evakuert. Kort tid senere brøt det ut en ny brann like ved, i en brakkerigg ved en skole i Klæbuveien.

En mann er siktet og varetektsfengslet i disse sakene. Han nekter for å ha noe med brannene å gjøre.

UNDER KONTROLL : Kieglekroa i Trondheim sentrum brant i natt, men brannen er nå under kontroll. Det er store ødeleggelser i den gamle trehusbebyggelsen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UNDER KONTROLL : Kieglekroa i Trondheim sentrum brant i natt, men brannen er nå under kontroll. Det er store ødeleggelser i den gamle trehusbebyggelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media