Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbrann på britisk stålverk

Minst en person omkom og 13 ble skadd, da det brøt ut storbrann ved selskapet Corus' stålverk i Port Talbot i det sørlige Wales torsdag kveld, opplyste politiet. Ved midnattstider var brannen slukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store mannskaper fra politi, brannvesen og ambulansetjenesten ble sendt til stedet. -En person er død, to fortsatt savnet og 13 er innlagt på sykehus med til dels alvorlige brannskader, sa en polititalsmann til nyhetsbyrået Reuters.

Alarmen gikk klokka 17.15 lokal tid etter at flytende jern hadde lekket ut av en smelteovn. Innbyggere i området nær fabrikken sier de hørte en serie eksplosjoner, skrev avisen The Guardian på sine internettsider.

Det arbeider normalt 3.000 personer på stålverket i Port Talbot, som produserer rundt tre millioner tonn står per år. Corus ble dannet da det tidligere statsselskapet British Steel gikk sammen med det nederlandske konsernet Hoogovens i oktober 1999.

For første halvår i år rapporterte Corus om et tap på over 2,5 milliarder kroner. Det nederlandsk-britiske selskapet har tidligere kunngjort at det ville skjære ned antall ansatte med 10.000 på verdensbasis.

(NTB-Reuters-AFP)

Hele Norges coronakart