Storbrann på Eidsvoll

40 leiligheter evakuert. Flere har mistet alt de eier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et bolig- og næringsbygg i Eidsvoll sentrum ble i natt totalskadd av brann. Det lokale brannvesenet måtte få bistand fra flere nabodistrikter, og beboere i over 40 leiligheter ble evakuert.

- Det er full utrykning, det har nettopp landet helikopter her, fortalte øyenvitne Ove Jørgen Næss til Dagbladet.no i 04-tida.

- Vi fikk melding klokka 03.11, det brenner i et større bolig- og forretningsbygg i Sundgata. Vi har ca. 30 mann på stedet, fortalte Ivar Pedersen, vakthavende ved 110-sentralen i Nedre Romerike brann- og redningsvesen, til Dagbladet.no i 04-tida.

Pedersen opplyste at brannen ikke var under kontroll, og at det var iverksatt full evakuering av huset og nabobygningene.

- Vi har ikke oversikt over eventuelle savnede ennå, sa brannmannen.

Politistasjonen evakuert

Politistasjonen på Eidsvoll ligger i en nabobygningene til bygget som brant.

- Én person bor i våre lokaler, som nå er evakuert. For øvrig ligger det et advokatkontor, et Vinmonpol og diverse forretninger i vår adresse. På den andre sida av den brennende bygningen ligger det ei helt ny boligblokk med ca. 40 leiligheter som også er evakuert. Det er bare meter mellom bygningene, sa lensmann i Eidsvoll og Hurdal, Asbjørn Nerbø, til Dagbladet.no i 04.30-tida.

TAPT: Trebygningen Sundgata 11 er overtent og kan ikke reddes. MMS-foto: OVE JØRGEN NÆSS
TAPT: Trebygningen Sundgata 11 er overtent og kan ikke reddes. MMS-foto: OVE JØRGEN NÆSS Vis mer

Bygget som brant, Sundgata 11, er et treetasjes bygg med næringsbygg i første etasje og boliger i andre og tredje etasje.

I 06-tida begynte brannvesenet å få kontroll på flammene.

- Noen av beboerne i naboblokka, de som bor lengst fra brannen, har fått lov til å returnere til leilighetene sine, sier Nerbø, som opplyser at de resterende evakuerte blir tatt hånd om på en kafé i nærheten.

Sundgata 11, en av Eidsvolls eldste bygninger, er imidlertid helt utbrent.

- Bygget er totalskadd, sier lensmannen.

Ingen savnet

Det var en stund usikkert om alle beboerne i det brennende huset hadde kommet seg ut, men i 07-tida er ingen meldt savnet.

- Vi har kontroll på alle, sier lensmann Nerbø, som legger til at det er for tidlig å si noe om brannårsaken ennå.

Sundgata og Rådhusgata er inntil videre stengt, og trafikanter som kommer østfra og skal til jernbanestasjonen eller E6, må derfor kjøre over Eidsvollsbrua.

UTBRENT: Den gamle trebygningen, en av Eidsvolls eldste, er et sørgelig syn etter brannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer