Storbrann på omsorgssenter

Sju leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter er totalskadd etter en voldsom brann søndag ettermiddag.

FULL FYR: Det brenner i fem-seks leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet. Foto: Tor Magne Gausdal / Avisen Agder / NTB scanpix
FULL FYR: Det brenner i fem-seks leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet. Foto: Tor Magne Gausdal / Avisen Agder / NTB scanpixVis mer

Sju leiligheter brant ned i Kvinesdal omsorgssenter søndag ettermiddag. Ingen ble skadd i brannen.

- Ifølge de ansatte på stedet har de kontroll på personer som bor i leilighetene, meldte politiet.

Bilder fra stedet viser de store skadene på omsorgssenteret.

BRANN: Flere leiligheter i Kvinesdal har brent ned søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BRANN: Flere leiligheter i Kvinesdal har brent ned søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Er det fare for spredning?

- De jobber med å redusere skadene. Det er klart det er en fare for det, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Brannen spredte seg, og totalskadde sju leiligheter til sammen. Klokka 12.20 meldte brannvesenet at alt var under kontroll.

Repstad forteller at de ansatte hadde kontroll på beboerne ved omsorgssenteret.

- Hvor mange leiligheter er det som brenner?

- Det er uvisst, men i alle fall fire eller fem. Politiet fikk melding om brannen klokka 17.06. Det er ikke kjent hva som er årsaken til brannen.

TOTALSKADD: De sju leilighetene ble totaltskadd etter den voldsomme brannen søndag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TOTALSKADD: De sju leilighetene ble totaltskadd etter den voldsomme brannen søndag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Ifølge brannvesenet i Agder ble det sendt ressurser fra Mandal, Kvinesdal, Kvinlog, Lyngdal og Flekkefjord til brannen. De meldte om brann i fem til seks leiligheter på daværende tidspunkt.

Klokka 17.50 skriver politiet at bygget er totalskadd.

- En person er undersøkt for mulig røykskade - funnet uskadd og dimittert. Det er ingen personskader på nåværende tidspunkt.

Politiet vet nå hvor brannen startet.

- Vi vet hvilken leilighet det startet i. Det gjenstår å avhøre han som bor der, for å høre hva som har skjedd, sier Repstad til NTB.

Politiet meldte om brannen klokka 17.11 søndag.