Storbrannen trolig påsatt

ÅLESUND (Dagbladet): Storbrannen i Ålesund i går kveld var trolig påsatt. Flere ungdommer ble observert ved brannstedet like før den dramatiske brannen brøt ut. 16 personer ble husløse, men ingen kom til skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 50 personer ble evakuert. Brannvesenet drev i natt fortsatt slokkingsarbeid på branntomta.

Politi og brannvesen rykket ut med alt disponibelt mannskap da de ved 19-tida fikk melding om at et av Ålesunds eldste hus sto i full fyr. Da mannskapene kom fram, var huset i Kirkegata overtent, og brannen hadde spredd seg til to av nabohusene.

Store skader

- Et hus har brent helt ned. Nabohuset er totalskadd, mens to andre har store røyk- og vannskader, oppsummerte overkonstabel Øyvind Vebenstad ved Ålesund politistasjon.

Han vil ikke spekulere i hva som kan være brannårsaken, men utelukker ikke at brannen er påsatt.

- Vi har fått inn flere meldinger om at ungdommer skal være observert i området like før brannen brøt ut. Så lenge ingen bodde i huset, er dette interessante opplysninger vi vil jobbe videre med, sier Vebenstad til Dagbladet.

Verne eller rive

Han er sjeleglad for at været var godt i Ålesund i går.

- Skulle det først brenne, skjedde det på best tenkelig tidspunkt. Hadde vi hatt vind, som vi ofte har, kunne brannen raskt fått dramatiske konsekvenser, sier Vebenstad.

Huset der brannen startet har vært gjenstand for mye strid i Ålesund. Mens mange har kjempet for verning, har andre villet rive det ned. Den konflikten forsterker mistanken om at en eller flere ildspåsettere går løs.

FULL FYR: Et av Ålesunds eldste hus sto i full fyr da brannmannskapene startet slukkingen.