I FULL FYR: En brannmann gjør sitt beste i kampen mot flammene på Strømmen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
I FULL FYR: En brannmann gjør sitt beste i kampen mot flammene på Strømmen. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

Storbranner flere steder i landet

Dieselbrann i Arendal, beboere evakuert på Strømmen og Sotra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Nettbuss' lokaler i Arendal sto i full fyr i natt, da det brøt ut brann i et verkstedareal tilknyttet lokalene.

Store skader

To busser og selve bygget har fått tildels store skader.

- Det kan nok være snakk om store tap, økonomisk sett, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Bård Austad til Dagbladet.no.

Det var to ansatte til stede i lokalene da brannen brøt ut. Disse kom seg ut ved egen hjelp, og fikk ikke alvorlige skader.

Dieselbrann

Brannvesenet fikk stengt dieselforsyningen, og forhindret på denne måten større ødeleggelser.

- Men det var nok dieselbrann på åstedet også, men denne kunne vært langt større uten brannvesenets innsats, forklarer Austad til Dagbladet.no.

Operasjonslederen har en viss idé om brannårsak, men ønsker ikke å gå ut i pressen med denne.

- Det er for tidlig å si dette for sikkert. Vi har en idé om årsaken, men må først gjennomføre videre tekniske undersøkelser på åstedet, opplyser operasjonsleder Austad til Dagbladet.no.

Dagbladet.no får i 04-tiden opplyst fra det lokale brannvesenet at brannen er slukket, og at det vil bli utført overvåkning av brannstedet utover.

Boligbrann på Strømmen

Det brøt også ut brann i en enebolig på Strømmen i Akershus. Brannårsaken her er ifølge operasjonsleder i Romerike politidistrikt Jan-Erik Fossneset ikke kjent.

- Det var folk hjemme, men disse har kommet seg ut. Boligen er i full fyr, opplyser Fossneset til Dagbladet.no like etter klokken 04.

Vitner på stedet, som Dagbladet.no har vært i kontakt med konstaterer også full fyr i boligen - som etter det Dagbladet.no erfarer huset en nyinnflyttet familie.

Familie evakuert

NTB meldte tidligere i kveld at en familie måtte rømme en enebolig på Sotra da det brøt ut brann.

Det eldre trehuset helt sør på Sotra var ifølge politiet overtent da brannvesenet kom til stedet.

- Fire mennesker bor i huset, to voksne og to barn. De er evakuert til et nabohus. Ingen personer er blitt skadd i brannen, sa operasjonsleder Bjarne Flokenes til NTB.