Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Storbritannia: 14 døde på én enkelt dag

Alle over 70 år blir bedt om å selv-isolere seg.

ØKNING: Også Storbritannia opplever stadig økende smittetilfeller. Så langt har kun de over 70 år blitt bedt om å isolere seg. Foto: NTB Scanpix
ØKNING: Også Storbritannia opplever stadig økende smittetilfeller. Så langt har kun de over 70 år blitt bedt om å isolere seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Storbritannia er nå 35 personer døde som følge av Covid-19. Det er en økning på 14 i løpet av en dag, skriver Sky News.

Blant dem som har dødd det siste døgnet er en mann i 50-åra. Han ble behandlet ved Bristol Royal Infirmary, og hadde underliggende helseproblematikk.

Ifølge The Telegraph har antallet smittede økt med 232 det siste døgnet, og det offisielle antallet smittede fra helsemyndighetene er nå 1372.

Annen taktikk

Tallene over antall smittede endrer seg raskt. I Storbritannia har nå alle over 70 år blitt anmodet av helseminister Matt Hancock om å selv-isolere seg de kommende ukene. Anmodningen kan vare opptil fire måneder, ifølge Sky News.

Mens en rekke land nå har stengt landegrenser og satt befolkningen i isolasjon, velger Storbritannia imidlertid en annen taktikk.

Norge og andre land som har valgt å stenge skoler og forby større samlinger, begrunner de omfattende tiltakene med at det er nødvendig å flate ut kurven over antall smittende over tid, slik at vi kan opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester.

LONDON: Mari Maldal studerer krigsstudier og filosofi ved Kings College i London. Hun er ikke fornøyd med mengden informasjon hun har fått. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Til nå har britene bare blitt bedt om å være nøye med håndvask og har bedt dem som viser symptomer om å isolere seg. Dette skal være nok til å kutte ned antall smittede med 20 prosent, hevder myndighetene.

Holder skoler åpne

Storbritannia vil ikke stenge skoler, ei heller forby større ansamlinger av personer.

Det skal være datamodeller og statistiske beregninger bak avgjørelsen som det er den britiske regjeringens vitenskapelige sjefrådgiver, Sir Patrick Vallance og overlege, professor Chris Witty, har kommet til.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Folk har større sannsynlighet for å bli smittet av coronaviruset gjennom et familiemedlem eller en venn på et lite sted, enn på et større sted som en sportsarena, uttalte han ifølge BBC.

Likevel er antallet briter som er blitt testet for coronaviruset nesten triplet i løpet av ei uke, skriver The Telegraph.

Hele Norges coronakart