Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbritannia bekymret for Bradley Manning

Storbritannia har henvendt seg til USA for å uttrykke sin bekymring for fengslingsforholdene til den unge soldaten som er beskyldt for å ha lekket hemmelige dokumenter til WikiLeaks.

BEKYMRET: Storbritannia har henvendt seg til USA for å uttrykke sin bekymring for fengslingsforholdene til den unge soldaten som er beskyldt for å ha lekket hemmelige dokumenter til WikiLeaks. Foto: AP/SCANPIX
BEKYMRET: Storbritannia har henvendt seg til USA for å uttrykke sin bekymring for fengslingsforholdene til den unge soldaten som er beskyldt for å ha lekket hemmelige dokumenter til WikiLeaks. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for den britiske ambassaden i Washington sier at en diplomat ringte til USAs utenriksdepartement for å uttrykke britisk bekymring for behandlingen Bradley Manning får. Manning har britisk mor.

Siden han ble arrestert i Irak i fjor, har 23 år gamle Manning sittet i isolat i en militærleir i Quantico i Virginia. Han tvinges til å sove uten klær og må oppholde seg på cella 23 timer i døgnet.

Manning er mistenkt for å ha lekket millioner av dokumenter til WikiLeaks. Et av tiltalepunktene mot ham er «å ha hjulpet fienden», som han i teorien kan få dødsstraff for. Hæren sier imidlertid at han i verste fall får livstidsdom.

Blant dem som mener at måten han behandles på, er unødig hard, er Amnesty International, borgerrettighetsorganisasjonen American Civil Liberties Union og den britiske parlamentarikeren Ann Clwyd.

I forrige måned ble flere titall aktivister arrestert da de demonstrerte til støtte for Manning utenfor Quantico-basen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media