Storbritannia brukte 45 milliarder på biometriske ID-kort

Men glemte å kjøpe inn kortlesere.

FINGERAVTRYKK: De nye britiske ID-kortene har en brikke med biometrisk data, slik som fingeravtrykk og bilde. Symbolet øverst til venstre forteller at kortet inneholder slik data. Det kan også sees på de nye norske passene. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
FINGERAVTRYKK: De nye britiske ID-kortene har en brikke med biometrisk data, slik som fingeravtrykk og bilde. Symbolet øverst til venstre forteller at kortet inneholder slik data. Det kan også sees på de nye norske passene. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Storbritannia har de siste årene jobbet med å innføre digitale identitetskort.

Etter å ha brukt nærmere 45 milliarder kroner på utvikling og implementering av det nye systemet, kom det denne uka fram at myndighetene har glemt én viktig detalj - lesere til de nye biometriske kortene, ifølge teknologinettstedet Silicon.com.

Også i banken og på biblioteketDe nye id-kortene inneholder en liten brikke med biometriske informasjon, slik som fingeravtrykk.

Det var dronningen selv som presenterte nyheten om nye, og sikrere identitetspapirer i mai 2005.

Året etter ble det nye systemet vedtatt ved lov, Identity Cards Act. Det er den statlige organisasjonen The Identity and Passport Service (IPS) som har ansvaret for kortene.

Det er meningen at de nye IDene skal etter hvert brukes til alt fra flyplasskontroll til sikker identifikasjon i banken eller på biblioteket.

Som vanlige ID-kortUtenlandske statsborgere bosatt i England var de første som fikk de nye ID-papirene i november i fjor. IPS regner med å utstede ytterligere 50 000 kort til britiske statsborgere fram til april i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer