FUNNET DREPT:  Sian O'Callaghan (innfelt) ble drept i 2011. For kort tid siden ble støvlene henne funnet like ved nærheten av en dam. I og rundt denne dammen gjorde politiet flere interessante funn. Foto: SWNS.com
FUNNET DREPT: Sian O'Callaghan (innfelt) ble drept i 2011. For kort tid siden ble støvlene henne funnet like ved nærheten av en dam. I og rundt denne dammen gjorde politiet flere interessante funn. Foto: SWNS.comVis mer

Storbritannia: Fant skjulestedet til dobbeltdrapsmann - kan løse flere forsvinningsgåter

- Oppdagelsen er unektelig skummel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Politiet i Swindon i Storbritannia tror de har funnet skjulestedet til en mistenkt seriemorder som kan ha tatt livet til så mange som seks kvinner, skriver britiske The Daily Mail.

Ifølge den britiske avisa startet politiet å undersøke en dam i Ramsbury-skogen i Swindon da en tipser oppdaget støvler som tilhørte drepte Sian O'Callaghan (22) like i nærheten av dammen.

I tillegg fant de blant annet en hagle og en stor mengde dameklær i og rundt dammen.

O'Callaghan ble drept av den fengslede drosjesjåføren Christopher Halliwell (55) i 2011.

Flere funn Halliwell innrømte drapet i 2011, og han må sitte 25 år bak lås og slå. Morderen førte også under rettssaken politiet til grava til en annen kvinne, Becky Godden-Edwards, som forsvant i 2007.

Imidlertid ble han formelt frikjent for mordet på Becky da en dommer avgjorde at en seniordetektiv hadde brutt reglene rundt arrestasjonen.

En etterforskningskilde forteller til Daily Mail, at etter de siste funnene, frykter politiet at Halliwell kan ha flere ofre.

- Vi jobber metodisk og forsiktig. Vi ønsker ikke å gjøre noen feil her, og vi forsøker å finne en kobling til Becky, slik at vi kan eventuelt kan gjøre nye avhør av Halliwell, sier kilden til avisa.

Kan knyttes til flere drap Politiets mulige scenario og teori er at dette stedet kan være knyttet til drapet på fem andre uskyldige kvinner - eller mer, skriver The Daily Mail.

- Det kan være en uskyldig forklaring, men alt er avhengig av arbeidet til rettsmedisinerne. Oppdagelsen av Sians støvler, sammen med en hagle, er unektelig skummelt, forteller en anonym politikilde til avisa.

 FUNNSTEDET:  Ved og i denne dammen ble det funnet flere ting politiet finner mistenkelig. Blant annet støvlene til drepte Sian O'Callaghan. Foto: SWNS.com
FUNNSTEDET: Ved og i denne dammen ble det funnet flere ting politiet finner mistenkelig. Blant annet støvlene til drepte Sian O'Callaghan. Foto: SWNS.com Vis mer

Etterforskerne skal nå sjekke DNA på klærne som ble funnet opp mot DNA til fire andre kvinner som fortsatt er savnet i Swindon-området, ikke langt fra dammen hvor de siste funnene ble gjort.

De savnede personenen i området er:

• Sally Ann John, forsvant i september, 1995.
• Sandra Brewin, forsvant fra hennes foreldres hjem i 1994.
• Linda Razzell, forsvant fra Swindon i 2002. Hennes mann, Glyn, ble dømt for drapet, men han nekter for drapet.
• Thi Hai Nguyen, forsvant fra sitt hjem i 2005.

Svært spekulative En talskvinne ved Wiltshire Police forteller at hun ikke skal nekte noen å utforske muligheten om Halliwell hadde flere ofre, men hun mener at kommentarene fra den anonyme politikilden er «svært spekulative».

- Spekulasjoner som dette hjelper lite, og kan være potensielt belastende for familier som kan ha mistet sine kjære. Wiltshire Politiet er forpliktet til å sikre en grundig etterforskning, men på dette stadiet er det for tidlig å lage lenker til savnede kvinner eller å spekulere på hvorfor disse elementene ble funnet der, forteller politiet i en offisiell uttalelse etter funnene.

 DREPT:  Sian O'Callaghan, 22 ble drept av den fengslede drosjesjåføren Christopher Halliwell (55) i 2011. Foto: SWNS.com
DREPT: Sian O'Callaghan, 22 ble drept av den fengslede drosjesjåføren Christopher Halliwell (55) i 2011. Foto: SWNS.com Vis mer