MER UVÆR: Langs elven Themsen forbereder folk seg på mer uvær i dag. Her har en vei blitt sperret av et tre i Egham vest i London. Foto: AFP Photo/Justin Tallis/NTB Scanpix
MER UVÆR: Langs elven Themsen forbereder folk seg på mer uvær i dag. Her har en vei blitt sperret av et tre i Egham vest i London. Foto: AFP Photo/Justin Tallis/NTB ScanpixVis mer

Storbritannia forbereder seg på mer uvær

Så langt har uværet på de britiske øyer kostet flere liv. Tusenvis av hjem er uten strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langs elven Themsen forbereder folk seg på nye oversvømmelser i dag.

Minst tre mennesker omkom i Irland, Storbritannia og i Den engelske kanal på grunn av det kraftige regnet og den voldsomme vinden som traff øygruppa i går.

Nedrevne strømlinjer, innstilte tog og fly og store oversvømmelser har skapt store problemer for britene, som opplever sin våteste start på året på 250 år.

Under et besøk til landsbyen Chertsey, som ligger vest for London langs Themsen, advarte statsminister David Cameron om at det verste fortsatt er i vente.

- Det vi gjør de neste 24 timene er livsviktig. Tragisk nok vil vannivået i elvene stige igjen. Så hver sandsekk som blir levert, hvert hus som blir hjulpet og hver flombarriere som blir reist kan gjøre en stor forskjell, sa han da han besøkte soldater som hjelper til i kampen mot vannmassene.

Flere enn 3000 offiserer og soldater fra det britiske forsvaret deltar nå i arbeidet.

(NTB)