- Storbritannia, Frankrike og Tyskland støtter Fogh

Vil at den danske statsministeren skal bli NATOs nye generalsekretær.

FAVORITT: Ifølge tysk avis er britenes statsminister Gordon Brown samt kollegene i Frankrike og Tyskland, tillhengere av Fogh Rasmussen som ny Nato-sjef. Men dansken sier han vil bli hjemme hvis velgerne vil ha ham i statsministerstolen. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
FAVORITT: Ifølge tysk avis er britenes statsminister Gordon Brown samt kollegene i Frankrike og Tyskland, tillhengere av Fogh Rasmussen som ny Nato-sjef. Men dansken sier han vil bli hjemme hvis velgerne vil ha ham i statsministerstolen. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannia, Frankrike og Tyskland vil at den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen skal bli NATOs nye generalsekretær, ifølge en tysk avis.

Statsminister Gordon Brown, president Nicolas Sarkozy og statsminister Angela Merkel er blitt enige om Fogh Rasmussens kandidatur, hevdet avisen Süddeutsche Zeitung lørdag.

Det danske nyhetsbyrået Ritzau skriver at Fogh Rasmussens kandidatur dermed nærmest er å regne som sikret, selv om USAs støtte ennå ikke er i boks.

En tysk regjeringskilde sier på sin side at NATO fortsatt diskuterer saken, og at ingen avgjørelse er tatt ennå.

Andre som er blitt nevnt som mulige kandidater, er utenriksminister Jonas Gahr Støre, den polske utenriksministeren Radoslaw Sikorski og tidligere forsvarsminister i Storbritannia Des Browne.

Fogh Rasmussen har gjentatte ganger sagt at han ikke er kandidat til stillingen, var kommentaren fra Venstres politiske talsperson Inger Støjberg lørdag.

- Anders Fogh Rasmussen har sagt meget klart ifra at han akter å bli i dansk politikk så lenge velgerne ønsker at han skal være statsminister, fortsetter Støjberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer