Storbritannia fryser Ansar al-Islams kontoer

Storbritannia sperrer alle kontoene til mulla Krekars gruppe Ansar al-Islam på grunn av mistake om at gruppen støtter terrorisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bank of England skriver på sine hjemmesider på internett at de er blitt bedt av den britiske regjeringen om å fryse alle kontoer som tilhører Ansar al-Islam.

- Dette er fordi finansdepartementet har rimelig grunn til å mistenke at Ansar al-Islam er eller kan være en gruppe som gjennomfører, forsøker å gjennomføre, legger til rette for eller deltar i terrorisme, heter det i en uttalelse fra banken.

Da den amerikanske utenriksministeren Colin Powell redegjorde for Sikkerhetsrådet tidligere denne måneden hevdet han at Ansar al-Islam gir medlemmer av Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida beskyttelse og at de kan ha forsøkt å produsere kjemiske våpen.

- Vi er fast bestemt på å fortsette det tette samarbeidet med USA og andre land når det gjelder å sperre kontoene til terrororganisasjoner, sier en talsmann for Bank of England.

Siden terrorangrepene mot USA 11.september 2001 har Storbritannia frosset kontoene til en rekke grupper og personer som er mistenkt for å ha forbindelser til al-Qaida eller være involvert i terrorvirksomhet.

Kommunal- og regionalminister Erna Solberg (H) avgjorde onsdag at mulla Krekar skal utvises fra Norge fordi norske myndigheter anser ham som en trussel mot rikets sikkerhet.

Mulla Krekar (46), kurder fra Nord-Irak, har ledet den fundamentalistiske gruppen Ansar al-Islam, en talibanlignende gruppering i opposisjon til de dominerende grupperingene i Nord-Irak. Gruppen kontrollerer et titall landsbyer og noen daler mellom det kurdiskkontrollerte området og grensen til Iran.

Krekar kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning.

(NTB-Reuters)