Storbritannia har sett seg lei USAs lekkasjer: - Vi tåler ikke mer

Trump sier han skal komme til bunns i saken og ber om granskning. 

- PROBLEMATISK: Donald Trump kommenterte i ettermiddag lekkasjene som skal ha kommet fra amerikansk hold i forbindelse med Manchester-angrepet.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- PROBLEMATISK: Donald Trump kommenterte i ettermiddag lekkasjene som skal ha kommet fra amerikansk hold i forbindelse med Manchester-angrepet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Storbritannia kommer ikke lenger til å dele informasjon fra etterforskningen av Manchester-angrepet med USA, skriver nyhetsbyrået AP.

Politiet har de siste dagene gjennomsøkt boliger på flere adresser både i Manchester by og i området rundt. AP har vært i kontakt med en britisk tjenesteperson som sier at de ikke kommer til å dele funn med kollegaene i USA, på grunn av lekkasjer.

- Ting har blitt satt i fare på grunn av lekkasjene og vi kan ikke tåle mer av det, så vi har tatt en midlertidig beslutning om å sette en grense, sier Manchester-ordfører Andy Burnham til CNN.

Tidligere i dag sa statsminister Theresa May at hun vil ta opp temaet med Donald Trump under det pågående NATO-toppmøtet i Brussel.

- Jeg kommer til å gjøre det klart overfor Trump at etterretningsinformasjon som deles mellom etterretningstjenestene er nødt til å holdes trygg.

Trump: «ekstremt problematisk»

Donald Trump kom med en skriftlig uttalelse om situasjonen i ettermiddag. Der lovet han at han ville komme til bunns i saken.

Ifølge AP ber presidenten det amerikanske justisdepartementet om en granskning av etterretningslekkasjene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer