Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbritannia innefører screening av passasjerer på flyplasser og togstasjoner

Ebola-utbruddet fortsatt ute av kontroll i Vest-Afrika.

GJØR SOM USA:  USA innførte i går ebola-sjekk på flyplasser, og nå skal også Storbritannia innføre sjekk av passasjerer på Heathrow, Gatwick og Eurostar. Bildet viser screening-området på Newark airport på lørdag 4. oktober. Foto: Viorel Florescu / Northjersey.com / AP Photo / NTB Scanpix
GJØR SOM USA: USA innførte i går ebola-sjekk på flyplasser, og nå skal også Storbritannia innføre sjekk av passasjerer på Heathrow, Gatwick og Eurostar. Bildet viser screening-området på Newark airport på lørdag 4. oktober. Foto: Viorel Florescu / Northjersey.com / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske TV-kanalen BBC melder nå at Storbritannia vil innføre sjekker av passasjerer som flyr inn til Heathrow og Gatwick fra de ebola-rammede områdene.

Også på Eurostar, høyhastighetstoget som går fra London til Paris og Brussel, vil passasjerer bli sjekket. 

USA innførte lignende tiltak i går.

Frykter smitte Forskere ved Northeastern University i Boston har beregnet at det er 50 prosent sjanse for at ebola vil komme til Storbritannia innen slutte av oktober, etter å ha sett på den internasjonale flytrafikken.

Grunnen til at dette ebola-utbruddet er mer utfordrende enn tidligere utbrudd, er at det har spredd seg inn urbane områder og hovedstaden i både Liberia, Sierra Leone og Guinea. De reiser også folk mer.

Febertester På flyplasser i de ebola-rammede landene, testes passasjerene for feber før avgang. Men liberieren Thomas Duncan som kom til USA fra Liberia den 20. september, og utviklet ebola-symptomer like etter, testet negativt da han dro fra Liberia.

Storbritannia innefører screening av passasjerer på flyplasser og togstasjoner

Duncan døde av ebola på sykehus i Dallas i går, etter ti dager i isolat.

I USA har de innført sjekker på flere flyplasser, som omfatter febersjekker og sjekk for «generelle sykdomstegn». Flere afrikanske land har lenge gjennomført slike tester på passasjerer på vei inn i landet.

Ute av kontroll Over 3800 mennesker har nå mistet livet i det største ebola-utbruddet noensinne. Verst rammet er Sierra Leone og Liberia, hvor utbruddet fremdeles er fullstendig ute av kontroll.

Behovet for behandlingssenter, utstyr til smittevern og helsearbeidere er enormt. I Liberia har lokale helsemyndigheter kun 620 senger tilgjengelig til ebola-ofre, mens de trenger 2930.

• Les også: 12 myter og fakta om ebola: Dette må du vite om dødsviruset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling