- Storbritannia kan bli i Afghanistan i 40 år

Sjefen for Storbritannias væpnede styrker har lite håp om rask bedring.

KOMMET FOR Å BLI:  Britiske soldater venter på at et helikopter skal frakte dem til den urolige Helmand-provinsen sør i Afghanistan. Den påtroppende sjefen for den britiske generalstaben tror engasjementet i landet kan vare i opptil 40 år. Foto: REUTERS / Omar Sobhani / SCANPIX
KOMMET FOR Å BLI: Britiske soldater venter på at et helikopter skal frakte dem til den urolige Helmand-provinsen sør i Afghanistan. Den påtroppende sjefen for den britiske generalstaben tror engasjementet i landet kan vare i opptil 40 år. Foto: REUTERS / Omar Sobhani / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britiske soldater kan komme til å bli værende i Afghanistan i 40 år, sier den nye sjefen for Storbritannias væpnede styrker.

General David Richards blir ny leder av den britiske generalstaben 28. august. Han har ikke gode nyheter til flertallet i den britiske befolkningen, som vil trekke styrkene ut av Afghanistan.

- Hærens rolle vil bli annerledes, men prosessen kan komme til å ta 30 til 40 år, sier Richards i et intervju med The Times.

Han påpeker at de 9.000 soldatene Storbritannia i dag har i Afghanistan bare vil bli værende i en «mellomperiode», men gjør det klart at det ikke er noen mulighet for at NATO kommer til å trekke seg ut.

- Jeg er sikker på at Storbritannia kommer til å spille en rolle i Afghanistan på en eller annen måte - utvikling, styre, sikkerhet - de neste 30 til 40 årene.

Nye soldater drept

Tre britiske og fem amerikanske soldater ble fredag drept i Afghanistan. I en meningsmåling publisert i The Independent 28. juli sa 52 prosent av de spurte at de ønsker å trekke ut de britiske styrkene. 58 prosent svarte at de ikke tror det er mulig å vinne krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer