Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbritannia krever togrøver Biggs utlevert

BRASILIA (NTB-Reuters): Storbritannia har bedt Brasil om å utlevere Ronnie Biggs, som deltok i det legendariske togrøveriet i 1963.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har mottatt en henvendelse om utlevering fra London, og den er overlevert det brasilianske utenriksdepartementet, opplyste en britisk tjenestemann ved ambassaden i Brasilia onsdag.

- Ballen ligger nå hos regjeringen i Brasil, la han til.

50 millioner

Biggs (68) og hans medsammensvorne fikk med seg mer enn 50 millioner kroner da de stanset et nattposttog nord for London i 1963. Pengene var brukte sedler som skulle til sentralbanken i London for å bli makulert.

Lokomotivføreren døde senere av skader han pådro seg i ranet. Bandemedlemmene ble dømt til lange fengselsstraffer, men etter 15 måneder i fengsel rømte Biggs fra fengselet og kom seg ut av Storbritannia.

Levde fritt

I 1970 dukket han opp i Rio de Janeiro, der han kunne leve fritt ettersom Brasil ikke hadde noen utleveringsavtale med Storbritannia. I august i år ble Storbritannia og Brasil enige om en utleveringsavtale, og Biggs har selv sagt at han nå ikke vil motsette seg utlevering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!