Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbritannia låner Island 3 milliarder pund

Og Norge innleder samtaler om mulig norsk hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia vil låne Island tre milliarder pund (over 30 milliarder kroner) for å dekke tapene til briter som hadde sparekontoer i den islandske banken Landsbanki.

Det skriver Financial Times onsdag om planene til en britisk delegasjon som reiser til Island denne uka for å foreslå en løsning på konflikten mellom de britiske bankkundene og nettbanken Icesave, som er et datterselskap av Landsbanki.

Kontoene til mange tusen britiske enkeltpersoner, kommuner, politikamre og andre ble frosset da Landsbanki ble overtatt av den islandske staten.

Den britiske reaksjonen var så krass at det var like før det utviklet seg til en alvorlig diplomatisk konflikt mellom de to landene.

Kollapsen til det islandske finanssystemet har ført til en akutt valutamangel på Island. Tirsdag meldte regjeringen at den er i ferd med å inngå en avtale med IMF om en kriseløsning.

Samtidig innleder Norge og Island samtaler om en mulig norsk hjelpepakke for Island.

Regjeringen sender onsdag en delegasjon til den islandske hovedstaden Reykjavik for å diskutere hvordan Norge kan hjelpe nabolandet.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) sier til NRK at pengelån og eksperthjelp er to mulige tiltak.

FÅR LÅN:  Hardt rammede Island får lån av Storbritannia. Norge har også innledet samtaler om mulig norsk hjelp. Foto: REUTERS/Bob Strong
FÅR LÅN: Hardt rammede Island får lån av Storbritannia. Norge har også innledet samtaler om mulig norsk hjelp. Foto: REUTERS/Bob Strong Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!