- Storbritannia må invadere Zimbabwe

Erkebiskop ber om hjelp til å fjerne president Mugabe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den katolske kirkens overhode i Zimbabwe, erkebiskop Pius Ncube, ber britene invadere landet og styrte president Robert Mugabe.

- Det vil være berettiget om Storbritannia aksjonerer og fjerner Mugabe, sier Ncube til The Sunday Times.

- Vi burde gjøre det selv, men det er altfor mye frykt her, sier erkebiskopen som har sitt hovedsete i landets nest største by Bulawayo.

Millioner av mennesker trues av sult i Zimbabwe der 95 prosent av avlingene i enkelte områder har sviktet.

Inflasjonen skal alt ha passert 15.000 prosent i år, og prisene dobles nå ukentlig.

USAs ambassadør i Zimbabwe, Christopher Dell, har spådd en inflasjonen på astronomiske 1,5 millioner prosent innen utgangen av året.

- Folk som kommer til sykehusene våre dør av feilernæring. Vi hadde det beste utdanningssystemet i Afrika, men nå stenger skolene våre. De aller fleste tjener mindre enn det bussbillettene koster dem. Det fins verken vann eller elektrisitet. Akter verden å la alt rase sammen over oss, spør Pius Ncube.

Den 61 år gamle erkebiskopen, som er overhode for Zimbabwes 1 million katolikker, har lenge markert seg som en uredd kritiker av Mugabe.

KATASTROFE: Zimbabwes president Robert Mugabe leder et land der millioner av mennesker trues av sult, og inflasjonen alt skal ha passert 15.000 prosent i år. Nå ber landets erkebiskop om at Storbritannia invaderer landet og avsetter presidenten.
KATASTROFE: Zimbabwes president Robert Mugabe leder et land der millioner av mennesker trues av sult, og inflasjonen alt skal ha passert 15.000 prosent i år. Nå ber landets erkebiskop om at Storbritannia invaderer landet og avsetter presidenten. Vis mer

For dette har han mottatt internasjonale menneskerettspriser og anerkjennelse, mens han i hjemlandet har pådratt seg drapstrusler og fordømmelse fra regimet.

- Han er en gal, kronisk løgner, tordnet Mugabes informasjonsminister Nathan Shamuyarira i 2005.

(NTB)

BER OM HJELP: Overhodet for Zimbabwes 1 million katolikker, erkebiskop Pius Ncube, ber om hjelp til å styrte president Mugabe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer