ÅPNER:I et tegn på at forholdet mellom Vesten og Iran er i ferd med å bedres, kunngjorde den britiske utenriksministeren Philip Hammond søndag at ambassaden i Teheran blir gjenåpnet. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER:I et tegn på at forholdet mellom Vesten og Iran er i ferd med å bedres, kunngjorde den britiske utenriksministeren Philip Hammond søndag at ambassaden i Teheran blir gjenåpnet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Storbritannia og Iran gjenåpner ambassader

I London og Teheran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et tegn på at forholdet mellom Vesten og Iran er i ferd med å bedres, kunngjorde den britiske utenriksministeren Philip Hammond søndag at ambassaden i Teheran blir gjenåpnet.

Ambassaden gjenåpnes søndag, fire år etter at den i 2011 ble stormet av iranske demonstranter som brente det britiske flagget, kuttet opp portretter av britiske kongelige og stjal elektronisk utstyr.

Samme dag gjenåpner også Irans ambassade i London, som ble stengt da Irans diplomater i byen ble utvist etter hendelsene i Teheran.

Det er etter at Iran undertegnet en avtale med seks stormakter om det iranske atomprogrammet at forbindelsene har bedret seg markant. En rekke næringslivsdelegasjoner og tyske og franske ministre har allerede besøkt landet.

- Vårt forhold har bedret seg siden 2011. Fire år etter angrepet på den britiske ambassaden, gjenåpner jeg den, sa Hammond før han reiste til Teheran.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram