Storbritannia ut mot USA etter lekkasjer: - Dette bør ikke skje igjen

Innenriksminister Amber Rudd kaller situasjonen for irriterende. 

LEKKET: Identiteten på mannen som britisk politi mistenker står bak selvmordsangrepet i Manchester, ble lekket av amerikanske kilder. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet / AP / NTB Scanpix
LEKKET: Identiteten på mannen som britisk politi mistenker står bak selvmordsangrepet i Manchester, ble lekket av amerikanske kilder. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter selvmordsangrepet på Manchester Arena mandag kveld, har informasjon ved flere anledninger blitt offentliggjort før politiet selv har vært ute og bekreftet at det stemmer.

Identiteten på den mistenkte gjerningsmannen, Salman Abedi (22), ble blant annet bekreftet av ikke-navngitte amerikanske etterretningskilder før britisk politi like etter meldte om en pressekonferanse der de bekreftet at Abedi var den mistenkte.

Amerikanske CBS og NBC News publiserte dermed navnet til den antatte selvmordsbomberen timer før andre medier kunne gå ut med det samme.

Det var også amerikanske tjenestemenn som sto bak informasjonen om at Abedi skal ha tatt tog fra London til Manchester like før angrepet.

- Irriterende

I dag tidlig langet den britiske innenriksministeren Amber Rudd ut mot de amerikanske lekkasjene.

- Britisk politi har gjort det veldig klart at de ønsker å kontrollere informasjonsflyten slik at de kan beskytte operasjonell integritet og et overraskelsesmoment. Så det er irriterende hvis det blir lekket fra andre kilder og vi har vært veldig klare med vennene våre om at det ikke bør skje igjen, uttalte Rudd til BBCs radioprogram «Today» i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer