Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbritannia utviser Libyas ambassadør

Kommer etter angrep mot landets ambassade i Tripoli.

Utvises:  Libyas ambassadør i Storbritannia, Omar Jelban, må forlate landet etter angrep mot den britiske ambassaden i Tripoli. her i et møte med Dronning Elisabeth. Foto: Scanpix
Utvises: Libyas ambassadør i Storbritannia, Omar Jelban, må forlate landet etter angrep mot den britiske ambassaden i Tripoli. her i et møte med Dronning Elisabeth. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyas ambassadør i Storbritannia, Omar Jelban, har nå blitt bedt om å forlate landet etter den britiske ambassaden i Tripoli tidligere i dag ble angrepet av en mobb, skriver Sky News.  

24 timer på å forlate Storbritannias utenriksminister, William Hague, sier i en uttalelse at som følger av angrepet har Libya brutt Wien-konvensjonen som konstaterer at landet skal beskytte diplomatiske relasjoner i landet.  

- Jeg fordømmer angrepet som har blitt gjort mot ambassaden i Tripoli. Som følger av dette har vi tatt avgjørelsen om å utvise den libyske ambassadøren, sier Hague. 

Den Libyske ambassadøren har fått 24 timer på å forlate landet.  

En talsperson fra det britiske utenriksdepartementet sier at skadene er store, og at ambassaden skal ha stått i brann. Også ambassadørens residens skal ha blitt skadet melder Reuters

Storbritannia stengte ned ambassaden i februar og evakuerte all bemanning pågrunn av urolighetene i landet.

Røyk fra Italias ambassade Ifølge tv-kanalen Al-Jazeera skal det skal også ha blitt observert røyk fra den italienske ambassaden i Tripoli.  

- Jeg er på andre siden av gata fra ambassaden. Det velter røyk ut fra bygningen, og den har stått i brann. Det befinner seg ingen i bygningen, opplyser et vitne.

Italia, som tidligere har hatt et godt forhold til Kadhafi, har godkjent opprørernes provisoriske overgangsregjering som den legitime autoritet i landet, og har oppfordret Kadhafi til å gi fra seg makten i landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media