SENDER FLERE: Britenes forsvarsminister John Hutton signaliserer at Storbritannia trolig vil øke sitt styrkebidrag til Afghanistan. Her inspiserer han britiske ISAF-styrker i Afghanistan.  AFP PHOTO/HO/INTERNATIONAL SECURITY ASSISTANCE FORCE
SENDER FLERE: Britenes forsvarsminister John Hutton signaliserer at Storbritannia trolig vil øke sitt styrkebidrag til Afghanistan. Her inspiserer han britiske ISAF-styrker i Afghanistan. AFP PHOTO/HO/INTERNATIONAL SECURITY ASSISTANCE FORCEVis mer

Storbritannia varsler Afghanistan-opptrapping

Forsvarsminister John Hutton varsler kunngjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister John Hutton signaliserer at Storbritannia kommer til å styrke sitt nærvær i Afghanistan.

Hutton sier til den britiske tabloidavisen News of the World at regjeringen vil komme med en kunngjøring om Afghanistan-strategien i den nærmeste framtid, men går likevel langt i å love økt britisk nærvær i det krigsherjede landet.

- Vi trenger flere spesialister i området, først og fremst eksperter på bomber og sprengstoff, sier Hutton, med henvisning til de veibombene som stadig tar sivile og soldaters liv i Afghanistan.

Forsvarsministeren vil ikke ut med om det dreier seg om soldater, og i tilfelle hvor mange, men sier at Afghanistan har øverste prioritet i år.

- Vi kommer til å sende mer utstyr og folk, slik at våre styrker er bedre beskyttet. Men jeg vil ikke røpe alle planene for Taliban, sier han.

USAs nye president Barack Obama har tidligere bedt andre land bidra med flere soldater i Afghanistan.

(NTB)