Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbritannia vil gi 1,2 milliarder pund ekstra til Syria

Storbritannia lover å gi 1,2 milliarder pund ekstra i bistand til Syria fram til 2020. Beløpet ble kunngjort i forkant av torsdagens giverkonferanse i London.

I LONDON: Statsminister Erna Solberg (H) møtte Storbritannias statsminister, David Cameron i Downing Street i London før giverlandskonferanse for Syria. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I LONDON: Statsminister Erna Solberg (H) møtte Storbritannias statsminister, David Cameron i Downing Street i London før giverlandskonferanse for Syria. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de europeiske landene er en forbedring av den humanitære situasjonen i Syria og nabolandene avgjørende for å gjøre det mindre attraktivt for syrere å reise til Europa, hvor tilstrømmingen av flyktninger og asylsøkere har ført til stort press på en rekke land.

- Vi kan skape den følelsen av håp som er nødvendig for at folk skal slutte å tenke at de ikke har noe annet valg enn å risikere livet på en farefull ferd til Europa, sa den britiske statsministeren David Cameron i en uttalelse da det nye bidraget ble kjent. Etter dagens kurs tilsvarer britenes bidrag 15 milliarder norske kroner.

- Vi trenger mer penger for å takle denne krisen, og vi trenger dem nå, sier Cameron. Det nye løftet innebærere en dobling av Storbritannias bidrag for å takle det statsministerens kontor beskriver som « verdens største humanitære krise». Pengene skal gå til skole, arbeid og humanitær bistand i Syria, Jordan, Libanon og Tyrkia.

- Med hundretusener som risikerer livet for å krysse Egeerhavet og Balkan, er det på tide å gripe den humanitære katastrofen i Syria an på en ny måte, sier Cameron.

FN håper konferansen i London vil skaffe til veie over 60 milliarder kroner i bistand bare for 2016.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram