Storbritannia vil gi 1,2 milliarder pund ekstra til Syria

Storbritannia lover å gi 1,2 milliarder pund ekstra i bistand til Syria fram til 2020. Beløpet ble kunngjort i forkant av torsdagens giverkonferanse i London.

I LONDON: Statsminister Erna Solberg (H) møtte Storbritannias statsminister, David Cameron i Downing Street i London før giverlandskonferanse for Syria. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I LONDON: Statsminister Erna Solberg (H) møtte Storbritannias statsminister, David Cameron i Downing Street i London før giverlandskonferanse for Syria. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For de europeiske landene er en forbedring av den humanitære situasjonen i Syria og nabolandene avgjørende for å gjøre det mindre attraktivt for syrere å reise til Europa, hvor tilstrømmingen av flyktninger og asylsøkere har ført til stort press på en rekke land.

- Vi kan skape den følelsen av håp som er nødvendig for at folk skal slutte å tenke at de ikke har noe annet valg enn å risikere livet på en farefull ferd til Europa, sa den britiske statsministeren David Cameron i en uttalelse da det nye bidraget ble kjent. Etter dagens kurs tilsvarer britenes bidrag 15 milliarder norske kroner.

- Vi trenger mer penger for å takle denne krisen, og vi trenger dem nå, sier Cameron. Det nye løftet innebærere en dobling av Storbritannias bidrag for å takle det statsministerens kontor beskriver som « verdens største humanitære krise». Pengene skal gå til skole, arbeid og humanitær bistand i Syria, Jordan, Libanon og Tyrkia.

- Med hundretusener som risikerer livet for å krysse Egeerhavet og Balkan, er det på tide å gripe den humanitære katastrofen i Syria an på en ny måte, sier Cameron.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer