Storbritannias ambassadør blir kalt inn på teppet i Moskva

Den politiske spenningen mellom de to landene skjerpes.

UTVISER DIPLOMATER: Russland svarer Storbritannia med samme mynt, og utviser 23 britiske diplomater. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/NTB Scanpix
UTVISER DIPLOMATER: Russland svarer Storbritannia med samme mynt, og utviser 23 britiske diplomater. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kort tid etter at den britiske ambassadøren Laurie Bristow ankom det russiske utenriksdepartementet lørdag, kunngjorde departementet at Russland utviser 23 britiske diplomater.

I tillegg stanses aktivitetene til organisasjonen «British Council». Organisasjonens formål å spre kunnskap og skape forståelse mellom briter og mennesker i andre deler av verden.

De britiske diplomatene må forlate landet i løpet av ei uke. Det russiske utenriksdepartementet advarer også om at de forbeholder seg retten til å utføre andre tiltak mot Storbritannia i tilfelle London vil ta ytterligere «fiendtlige skritt», skriver Sky News.

Diplomatisk stridInnkallingen av den britiske ambassadøren skjer dagen før Russland skal velge ny president, et valg som Putin er ventet å vinne med stor margin.

Bristow ble også innkalt på teppet tirsdag som følge av den bitre striden som har oppstått mellom Russland og Storbritannia etter giftangrepet.

Hva møtet skal ha handlet om, er uvisst. Russiske nyhetsbyråer har rapportert at forgiftningen skulle diskuteres, imens den britiske ambassaden sa at det var et planlagt møte, skriver Sky News. ​

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer