KOMMER HIT: Styrtrike Richard Branson, grunnleggeren av Virgin-gruppen, kommer til Norge og Oslo. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/NTB Scanpix
KOMMER HIT: Styrtrike Richard Branson, grunnleggeren av Virgin-gruppen, kommer til Norge og Oslo. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/NTB ScanpixVis mer

Storbritannias åttende rikeste kommer til Norge

- Jeg er beæret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Virgin-mogulen Sir Richard Branson kommer til hovedstaden neste uke, torsdag 15. mai.

Storbritannias åttende rikeste person (2014) skal motta «business-folkets svar på Nobels fredspris», Business for Peace-prisen, i Oslo rådhus.

- Jeg er veldig beæret over å være en av mottakerne av Business for Peace-prisen i 2014. Vi jobber hardt for å rette fokuset vårt mot å likestille menneskene og jorda med profitt/inntjening, og slik endre forretningslivet for godt, sier Branson.

Business for Peace-prisen gis til enkeltpersoner som regnes som rollemodeller for resten av næringslivet ved å skape verdier for både sitt selskap og for samfunnet.

- For alle oss i Virgin, og grunnleggeren Virgin Unite, beviser den flotte prisen at målet og innsatsen vår er god, sier Branson om prisen.

Den engelske entreprenøren og forretningsmannen - som ifølge Forbes er verdt svimlende 5 milliarder norske kroner - har ikke vært i Norge siden 2010, da han holdt et foredrag for gründere under den digitale markedsføring-konferansen Gulltaggen.

Resten av gründerens program for Oslo-oppholdet er så langt hemmelig.

Etter planen blir han i Norge i ett døgn.