Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbritannias regjering sprekker på grunn av pengerot

Kommunalminister Hazel Blears går av.

FERDIG: Hazel Blears har i likhet med en lang rekke andre britiske politikere, har fått kritikk for å ha dekket private utgifter med offentlige midler. I dag trakk hun seg fra stillingen som kommunalminister. Foto: Scanpix
FERDIG: Hazel Blears har i likhet med en lang rekke andre britiske politikere, har fått kritikk for å ha dekket private utgifter med offentlige midler. I dag trakk hun seg fra stillingen som kommunalminister. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den britiske regjeringen er i hardt vær etter at kommunalminister Hazel Blears gikk av onsdag.

Bakgrunnen for avgangen er at Blears, i likhet med en lang rekke andre britiske politikere, har fått kritikk for å ha dekket private utgifter med offentlige midler. Tirsdag ble det kjent at også innenriksminister Jacqui Smith trekker seg som et resultat av skandalen.

Blears hevder selv at hun går av for å vie seg til lokalpolitikk i hjembyen Manchester. Videre ønsker hun å bringe Labour-partiet nærmere det britiske folket.

Kommunalministeren trekker seg på et svært lite gunstig tidspunkt for regjeringen, én dag før velgere i Storbritannia skal stemme i valget på nytt EU-parlament.

At to regjeringsmedlemmer takker for seg på to dager, har ført til spekulasjoner om statsminister Gordon Brown selv blir nødt til å trekke seg. Den venstreorienterte avisa The Guardian, som vanligvis støtter Labour, skrev i en lederartikkel onsdag at Brown nå bør gå av.

Avisa Daily Mail beskriver problemene i regjeringen under følgende overskrift på førstesiden: Rotter forlater synkende skip.


(NTB)


MER TRØBBEL: Storbritannias statsminister Gordon Brown mister stadig flere ministre. Foto: Scanpix
MER TRØBBEL: Storbritannias statsminister Gordon Brown mister stadig flere ministre. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling