Storbritannias tapte generasjon har fått nok

Ungdommene uten framtid plyndrer butikker, slåss med politiet og setter London i brann.

SLAGMARK: Opprørspoliti er satt inn mot opprør i London de siste tre dagene. Over 200 personer er arrestert og 35 politimenn er skadd. Foto: Kerim Okten/EPA/Scanpix
SLAGMARK: Opprørspoliti er satt inn mot opprør i London de siste tre dagene. Over 200 personer er arrestert og 35 politimenn er skadd. Foto: Kerim Okten/EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mark Duggan en kjent kriminell, ble skutt og drept i Tottenham av London-politiet i forrige uke. Politiet etterforsker fortsatt dødsfallet, men mye tyder på at Duggan ble advart av politiet og at det var meningen å skadeskyte ham.

Lørdag samlet flere hundre mennesker seg for å sørge over 29-åringen, men markeringen utviklet seg raskt til voldelige sammenstøt mellom politiet og ungdommene.

I kveld har det for tredje dag på rad vært opptøyer i London og politiet har for første gang forsøkt å rekke ut en hånd til ungdommene.

- Jeg ønsker å si unnskyld til Duggan-familien, fordi jeg mener både IPCC (det interne etterforskningsorganet, journ.anm.) og Metropolitan-politiet kunne tatt hensyn til familiens behov på en mer effektiv måte, sa polititoppen Stephen Kavanah i kveld.

Lite tyder på at undommene ønsker å ta den utstrakte hånda. I stedet planlegges nå nye plyndreraid på butikker og angrep på politiet i Londons gater.

Kuttet ungdomsklubbene En artikkel i The Guardian som sto på trykk fredag har blitt bredt sitert de siste dagene, da den med nærmest skremmende presisjon forutser  opprøret som nå utspiller seg. Journalisten intervjuet en rekke desillusjonerte ungdommer som manglet et tilbud på grunn av nedleggelsen av ungdomsklubber i London og kutt i offentlige budsjetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer